Brasovenii – hipertensivi fara s-o stie!

Brasovenii – hipertensivi fara s-o stie!

0 472

Jumatate din brasovenii testati prin screening sunt hipertensivi si au nevoie de tratament! La nivel national, 40% din populatie sufera de hipertensiune arteriala. Un spital privat din Brasov a incheiat o campanie prin care a oferit timp de mai bine de o luna screening de tensiune arteriala gratuita angajatilor din mai multe companii din judet

Jumatate din brasovenii testati prin screening sunt hipertensivi si au nevoie de tratament! La nivel national, 40% din populatie sufera de hipertensiune arteriala. Un spital privat din Brasov a incheiat o campanie prin care a oferit timp de mai bine de o luna screening de tensiune arteriala gratuita angajatilor din mai multe companii din judet. Peste 1000 de angajati au fost testati. Rezultatele sunt ingrijoratoare: jumatate dintre ei sufera de hipertensiune arteriala si trebuie sa consulte un medic specialist.

Unii dintre cei testati au ramas surprinsi de rezultate. „M-am socat putin dupa ceea ce am vazut. Imi iau in fiecare zi tensiunea, nu stiu ce s-a intamplat, poate din cauza caldurii sau poate si stresul”, spune unul dintre angajatii trecuti prin screening.

Alti angajati au fost mai norocosi chiar daca nu trec prea des pe la medic.

Nediagnosticata si netratata, hipertensiunea poate avea urmari foarte grave.

Potrivit medicului cardiolog dr. Ioana Pop, cea mai de temut boala care poata sa apara la pacienti hipertensivi este accidentul vascular cerebral. Alte afectiuni pot fi boala coronariana ischemica, infarctul miocardic, angina pectorala, insuficienta cardiaca.hipertensiune1

Pentru hipertensiune exista tratamente care nu sunt costisitoare si care pot fi eficiente si tratand corect si la timp poti preveni boli grave, spun medicii.

Specialistii estimeaza ca in Romania sunt peste 5 milioane de hipertensivi. In prezent, bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de mortalitate la nivel mondial. Romania ocupa locul 3 in lume, dupa Bulgaria si Ucraina, cu mai mult de 62% dintre decese provocate de bolile cardiovasculare.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.