Blocaj institutional la Directia de Cultura

Blocaj institutional la Directia de Cultura

0 883

De 3 luni, institutia nu mai are director si zeci de familii dar si institutii publice nu pot obtine avizele si autorizatiile necesare. Asa se intampla la Spitalul de Neurologie si Psihiatrie unde, in lipsa avizului directiei de cultura, nu pot continua lucrarile la acoperis

De 3 luni, institutia nu mai are director si zeci de familii dar si institutii publice nu pot obtine avizele si autorizatiile necesare. Asa se intampla la Spitalul de Neurologie si Psihiatrie unde, in lipsa avizului directiei de cultura, nu pot continua lucrarile la acoperis. In aceste conditii, fondurile alocate de consiliul judetean de aproximativ 400.000 de lei se vor intoarce la bugetul administratiei judetene.
In acest an, la Spitalul de Neurologie si Psihiatrie Brasov, institutie aflata in administrarea Consiliului Judetean, s-au facut investitii substantiale. S-au renovat saloanee, s-au igienizat baile, s-a montat tamplarie termopan si ar fi trebuit sa se repare si acoperisul.
Desi s-au facut demersuri pentru obtinerea avizului Directiei de Cultura necesar autorizatiei de constructie, documentul nu s-a putut elibera pentru ca nu a avut cine sa-l semneze, in conditia in care Directia nu are de 3 luni director, spune consilierul judetean PNL Mariana Caju.directia cultura1
Probleme intampina si cetatenii care au nevoie de autorizatii si avize de la directia de cultura.
Zeci de dosare s-au strans in aceasta perioada de la brasoveni care nu pot sa-si tranzactioneze proprietatile aflate in zone istorice protejate.
De neinteles, spun liberalii este de ce ministerul culturii amana numirea unui director la Directia generala a Culturii atata timp cat au primit acceptul Consiliului Judetean de a detasa o persoana de la o alta directie aflata in subordinea consiliului.
Se pare ca postul este rezervat consilierului senatorului UNPR Sebastian Grapa care de aproape 2 luni a devenit si functionar public si poate fi detasat pe un astfel de post.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.