Bepco – fara exclusivitate in producerea de energie termica

Bepco – fara exclusivitate in producerea de energie termica

0 624

Consiliul Local, reunit simbata in sedinta de indata, a aprobat noul acord dintre Tetkron si Bepco, in vederea furnizarii agentului termic. Acordul cuprinde si graficul de reesalonare a datoriei de 19 milioane de lei, pe care Tetkron o are catre producatorul de agent termic Bepco.

Consiliul Local, reunit simbata in sedinta de indata, a aprobat noul acord dintre Tetkron si Bepco, in vederea furnizarii agentului termic. Acordul cuprinde si graficul de reesalonare a datoriei de 19 milioane de lei, pe care Tetkron o are catre producatorul de agent termic Bepco. Actul mentioneaza, de asemenea, modul in care se vor face platile, astfel incit agentul termic sa ajunga din nou la cele 8.000 de locuinta carora le-a fost taiata apa calda la sfirsitul lunii august.
La capitolul „Clarificari la unele prevederi ale Contractului de Livrare” acordul precizeaza ca „in temeiul Contractului de livrare, Societatea Bepco nu a dobindit drept de exclusivitate in ceea ce priveste producerea de energie termica pe teritoriul municipiului Brasov. Bepco bv
Prin urmare, orice alt producator are dreptul de a avea acces la retelele termice de transport si distributie energie termica din municipiu.
Noul contract de furnizare a fost aprobat de Adunarea Generala a Asociatilor Tetkron si aprobat, atit de catre AGA Tetkron, cit si de Consiliul Local, urmand a fi semnat de catre toate cele trei parti.
Documentul va ajunge in cel mai scurt timp la Institutia Prefectului, care are un termen de 6 luni sa atace acordul in contencios in cazul in care va juristii de la Prefectura vor descoperi aspecte nelegale in termenii contractuali. Hotararea de Consiliu Local este insa valabila in momentul in care este emisa si ar putea sa marcheze deblocarea sistemului de termoficare al Brasovului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.