BAC-ul a fost, anul asta, o pluta de salvare

BAC-ul a fost, anul asta, o pluta de salvare

0 495

Daca n-ar fi prea rotofei sau prea in etate, capii inspectoratelor judetene scolare si directorii de scoli ar topai de bucurie, alaturi de liceenii care au luat BAC-ul. Nici nu e mirare. Dupa ani la rand de procente de promovabilitate inalte pana la genunchiul broastei, anul acesta candidatii s-au decis parca sa razbune umilintele din statistici

Daca n-ar fi prea rotofei sau prea in etate, capii inspectoratelor judetene scolare si directorii de scoli ar topai de bucurie, alaturi de liceenii care au luat BAC-ul. Nici nu e mirare. Dupa ani la rand de procente de promovabilitate inalte pana la genunchiul broastei, anul acesta candidatii s-au decis parca sa razbune umilintele din statistici.

La Brasov, de pilda, performanta s-a imbunatatit brusc cu peste 10 procente fata de anul trecut, care a semanat leit cu anii precedenti la capitolul absolvire de jena.

Deodata, codasii clasamentelor s-au trezit saltati peste linie, si chiar mai sus de niste subiecte ticluite dinadins sa ajute pe toata lumea sa termine liceul cu note bune si pe directori sa ridice din pamant fruntile brazdate de ridurile unor statistice potrivnice. In euforia generala, in care diplomele de BAC fosgaie in dosarele mai tuturor absolventilor, trebuie ca niste carcotasi cu un minim de decenta sa denunte isteria absolvirii. BAC - REZULTATE 1

Care sa spuna ca subiectele sunt desprinsa dintr-o grila care le-a fost predata in draci liceenilor de-a XII-a, care au sfarsit prin a o invata pe de rost, pentru a reusi sa se descurce, in sfarsit, la examenul maturitatii. Nu poate fi vorba, in niciun caz, de brusca trezire a candidatilor din mocirla rezultelor dezastruoase de pana acum sau de cheful spontan de invatatura, dupa niste ani buni de letargie.

Notele suspect de bune de anul asta sunt, mai degraba, rezultatul unui inceput de coabitare intre facatorii de subiecte si predatorii de grile din clase. Si inceputul unei retete eficiente in invatamantul romanesc, care sa se descotoroseasca de povara notelor proaste si a mediilor infime de promovare.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.