BAC 2015 – LA START 170.000 DE CANDIDATI IN 1.900 CENTRE ...

BAC 2015 – LA START 170.000 DE CANDIDATI IN 1.900 CENTRE – SUCCES!!

0 533

Aproape 170.000 candidaţi s-au înscris la examen Aproape 170.000 de candidaţi înscrişi la examenul de Bacalaureat intră luni în febra examenului de bacalaureat cu proba orală la Limba Română. Mai exact, în următoarele trei săptămâni, absolvenţii de liceu vor susţine evaluarea orală a competenţelor lingvistice în limba română şi o limbă de circulaţie internaţională, în limba maternă (acolo unde este cazul), dar şi a competenţelor digitale.

Probele de competenţe care se susţin înaintea probelor scrise nu au nicio valoare la media examenului, ele fiind notate doar cu o serie de calificative: începător, mediu, avansat şi experiementat. Practic, testele susţinute în următoarele trei săptămâni nu pot fi picate, însă elevii nu pot promova examenul de maturitate dacă nu au bifat prezenţa la acestea.

BAC 2015 SCP

Peste 3.200 de poliţişti vor acţiona suplimentar pentru desfăşurarea în condiţii de linişte şi siguranţă a examenului naţional de bacalaureat, evaluarea urmând să fie organizată în 1.900 de centre.
Potrivit unui comunicat emis de Poliţia Română, din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 1.800 de poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, iar 588 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliţiei. „Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică.
În acest sens, cele 1.900 de centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale poliţiştilor”, conform documentului citat. De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.