„Arta. Memorie. Reconstituire”

„Arta. Memorie. Reconstituire”

0 708

Este expozitia vernisata intr-o casa plina de semnificatii din Schei, care gazduieste piese de arta reprezentand simbolurile din Tara Barsei de odinioara. Exponatele au fost reconstituite de opt artisti si vor putea fi admirate in Brasov si in afara judetului

Este expozitia vernisata intr-o casa plina de semnificatii din Schei, care gazduieste piese de arta reprezentand simbolurile din Tara Barsei de odinioara. Exponatele au fost reconstituite de opt artisti si vor putea fi admirate in Brasov si in afara judetului.

Asociatia Culturala „Artessentia” este o asociatie tanara, infiintata de niciun an. Cu ajutorul Bibliotecii Judetene a reusit sa aplice, si ulterior, sa castige acest proiect cultural, pe domeniul artelor vizuale. Competitia a fost una acerba, cu 400 de concurenti iar proiectul beneficiaza de co-finantare din partea Administratiei Fondului Cultural National.tara barsei2

Initiativa a lua nastere din necesitatea cunoasterii semnificatiei simbolurilor intalnite in arta populara traditionala din Tara Barsei. Cei opt artisti participanti au studiat motivele si s-au documentat temeinic pentru ca ele sa fie reproduse cat mai bine in arta contemporana, prin intermediul unor bijuterii. Acestea vor fi expuse si la Turnul Alb, si la Biblioteca Nationala a Romaniei, vor intra intr-un circuit national si international.

Casa de pe strada Ceahlaului nr. 2 va putea fi vizitata in curand si va putea fi folosita pentru expozitii, evenimente culturale si ateliere si de catre alti artisti.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.