Angajatii SEGA scot tone de gunoaie din Canalul Timis

Angajatii SEGA scot tone de gunoaie din Canalul Timis

Angajatii Serviciului de Gospodarire a Apelor Brasov au inceput lucrarile in zona Stadionului Tineretului si in zona strazii Lanii din Bartolomeu. Excavatoarele au scos la suprafata tone de aluviuni insa angajatii SGA au gasit in canal si saltale, carcase de frigidere sau cadavre de animale

Angajatii Serviciului de Gospodarire a Apelor Brasov au inceput lucrarile in zona Stadionului Tineretului si in zona strazii Lanii din Bartolomeu. Excavatoarele au scos la suprafata tone de aluviuni insa angajatii SGA au gasit in canal si saltale, carcase de frigidere sau cadavre de animale.
Decolmatarea canalului a inceput in urma cu aproximativ o luna. Lucrarile au fost deja executate pe sectorul de drum de sub strada Mihai Viteazul. Angajatii SEGA lucreaza acum in zona strazii Ecaterina Varga, intr-un sector cu albie acoperita, in amonte de jonctiunea paraul Timis cu paraul Graft, unde aluviunile carate pe sub strazile Brasovului sunt si mai multe. Curatarea se face manual: muncitorii de la SGA lucreaza asemenea minerilor: intra in canal si aduc gunoiul si aluviunile in zona de unde poate fi scos la suprafata de excavatoare.gunoaie timis1
Angajatii Serviciului de Gospodarire a Apelor lucreaza si pe strada Lanii, pe o portiune de sector de albie descoperita. Si aici s-a intamplat ca apa dea pe-afara atunci cand ploua torential. Acum angajatii de la SGA scot aluviunile si le depun pe malul dinspre parcare astfel incat sa inalte malul iar apa sa nu mai iasa din albie.
Oamenii care locuiesc in zona spun ca apa a iesit din canal de mai multe ori. Odata cu lucrarile care se efectueaza in aceste zile locatarii spera sa scape de inundatii dar si de mirosul de canal.
Angajatii SGA vor trece in perioada urmatoare si la decolmatarea manuala a sectiunii din aval de confluenta cu paraul Graft prin realizarea unor guri de vizitare pe sectorul strazii Gheoghe Doja si in zona podului de pe strada Lanii.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.