Amendamente liberale la legea votului prin corespondenta

Amendamente liberale la legea votului prin corespondenta

0 591

Liberalul Nicolae Vlad Popa cere ca registrul electronic al votantilor prin corespondenta sa fie gata pana la 1 ianuarie. În plus, registrul general al celor care voteaza la urne trebuie sa fie echivalent cu cel informatic iar înregistrarea la vot sa se poata face si în sistem electronic.

Liberalul Nicolae Vlad Popa cere ca registrul electronic al votantilor prin corespondenta sa fie gata pana la 1 ianuarie. În plus, registrul general al celor care voteaza la urne trebuie sa fie echivalent cu cel informatic iar înregistrarea la vot sa se poata face si în sistem electronic. Sunt amendamentele pe care liberalii le vor depune la legea votului prin corespondenta pana saptamana viitoare cand proiectul ajunge în dezbatere la Camera Deputatilor.
Proiectul legii votului prin corespondenta a fost adoptat, luni, de plenul Senatului, cu 117 voturi „pentru” si zece „împotriva”.
Proiectul elaborat de Autoritatea Electorala Permanenta prevede ca alegatorii cu domiciliul sau resedinta în strainatate care doresc sa-si exercite dreptul de vot prin corespondenta la alegerile parlamentare, prezidentiale sau europarlamentare se pot înscrie în Registrul electoral cu optiunea pentru acest tip de vot. Proiectul de lege prevede ca votul prin corespondenta sa fie aplicat începand cu alegerile parlamentare de anul viitor si apoi la cele europarlamentare si prezidentiale.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.