A fost tzara asta furata ca la balamuc! Fostul director al Nitramoniei...

A fost tzara asta furata ca la balamuc!
Fostul director al Nitramoniei Făgăraş, arestat în Insulele Cayman !!

0 1232

Mihai Tânjală , fostul director al Combinatului Chimic Nitramonia Făgăraş, era dat în urmărire generală din 2012,pana a fost găsit şi arestat în insulele Cayman,din Marea Caraibelor. Fost deputat de Fagaras, parlamentarul era căutat după ce în 2012 a fost condamnat definitiv la cinici ani de închisoare pentru corupţie.
Dupa arestare ,autorităţile române cer acum extrădarea lui Mihai Tânjală, fost ofiţer de contrainformaţii înainte de 1989, iar după 1990 intre cei ce a pus bazele serviciului secret al ministerului de Interne, cam ciudatul „Doi şi-un sfert”. Caci Tânjală a apărut si în ecuaţia privatizării demolatoare a Nitramoniei, alături de Valerică Simirică, asociaţi „profesional” în cadrul firmei americane S&T Oil Equipment and Machinery.
Pana la urma Nitramonia a fost privatizată (cum a fost…) în 2003, când firma a fost preluată de compania Fletcher Group, controlată de un alt controversat om de afaceri turc. Licitaţia a fost însă câştigată pe baza unor documente false, motiv pentru care ea ar fi trebuit anulată. simirica-si-tanjala1
Procesul de privatizare nu a fost însă reluat deoarece au apărut… „investitorii strategici” de la S&T (firmă reprezentată de Tânjală !) care a fost mai mult decât bucuroasă să preia activele companiei Fletcher Group, printre care şi contractul de privatizare al Nitramoniei. Contractul a fost însă reziliat în 2005, AVAS susţinând că firma americană nu a respectat clauzele contractuale privind asigurarea capitalului de lucru şi realizarea de investiţii.
În 2007, compania a dat în judecată statul român, acuzând autorităţile că au procedat la o expropriere abuzivă care ar fi dus la imposibilitatea punerii în practică a investiţiilor asumate prin contractul de privatizare a firmei Nitramonia Făgăraş. Nici mai mult, nici mai putin, Tânjală şi Simirică cereau Statului achitarea unor daune de 150 de milioane de dolari ! Lor nu le-a mers, dar altora, cum sunt  fratii de la European Drynk… da!. A fost tzara asta furata ca la balamuc!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.