A 64-a stagiune a concertelor de orga la Biserica Neagra

A 64-a stagiune a concertelor de orga la Biserica Neagra

0 641

De la ora 18.00, vor fi prezentate cele patru orgi aflate in biserica. Pe langa marea orga Buchholz care dateaza din 1839 si care are 3993 de tuburi, in Biserica Neagra vor rasuna si orgile din Lechinta, Hamba si Rupea, cea din urma, fiind probabil cel mai vechi instrument de acest gen din Transilvania, datand din 1699

Biserica Neagra deschide astazi cea de-a 64-a stagiune a concertelor estivale de orga. De la ora 18.00, vor fi prezentate cele patru orgi aflate in biserica. Pe langa marea orga Buchholz care dateaza din 1839 si care are 3993 de tuburi, in Biserica Neagra vor rasuna si orgile din Lechinta, Hamba si Rupea, cea din urma, fiind probabil cel mai vechi instrument de acest gen din Transilvania, datand din 1699.
Concertele vor avea loc din 7 iunie pana in 29 septembrie, in fiecare marti de la ora 18.00 – pentru lunile iunie si septembrie – si in fiecare marti, joi si sambata, la aceiasi ora – pentru lunile iulie si august.
Cele 35 de concerte, planificate in cadrul acestei stagiuni, vor fi sustinute de 13 artisti din tara dar si din Canada, Norvegia, Germania si Elvetia, intr-un program muzical variat.
Concertele dureaza, in medie 30 de minute, iar biletul de intrare costa 12 lei. orga biserica neagra
Copiii cu varsta mai mica de 7 ani si elevii (in baza carnetului de elev) beneficiaza de gratuitate. Intre 19 si 26 iunie va avea loc festivalul „Vibrate” iar in data de 2 iulie va canta un ansamblu de alamuri din Norvegia. In 5 august, la Biserica Neagra va sustine un concert Ansamblul Kronstadt-Sinaia-Busteni.
In luna septembrie se va desfasura Festivalul Musica Coronensis, ajunsa la a 13-a editie, in cadrul caruia, intr-o singura saptamana vor avea loc 12 concerte, din care doua se vor tine la Biserica Neagra. Festivalul va reuni muzicieni romani din tara si diaspora.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.