ALEGERI GENERALE 2016! BEJ a validat la Brașov listele vom alege candidați...

ALEGERI GENERALE 2016! BEJ a validat la Brașov listele vom alege candidați de la 11 partide și 2 independenți

1 697

11 partide si 2 candidati independenti concureaza pentru a reprezenta Brasovul in Parlament in mandatul 2016-2020. Inregistrarea dosarelor a cunoscut o premiera la BEJ - Alianta Nationala Alternativa 2016 a primit decizie de respingere din partea Biroului Electoral Judetean pentru ca nu a depus semnaturile de sustinere necesare

La termenul legal 12 partide (tot prea multe) si 2 candidati independenti concureaza pentru a reprezenta Brasovul in Parlament in mandatul 2016-2020.
Inregistrarea dosarelor a cunoscut o premiera la BEJ – Alianta Nationala Alternativa 2016 a primit decizie de respingere din partea Biroului Electoral Judetean pentru ca nu a depus semnaturile de sustinere necesare. Din 11 noiembrie nu vom mai vedea panouri de publicitate stradala nici macar pe cladirile private.
Formatiunile politice si persoanele care au dorit sa se inscrie in cursa pentru Camera Deputatilor si pentru Senat au avut termen sa depuna dosarele complete pana joi noapte la ora 24.
In total, au fost depuse 14 liste de candidati si candidaturi independe, 12 de la partide si doua candidaturi independente – Nicu Radulescu si Dumitru Flucus. Dosarul de candidatura al Aliantei Nationala Alternativa 2016 a primit decizie de respingere din partea BEJ Brasov, intrucat formatiunea nu a depus cele 5,185 de semnaturi minime pentru a putea candida.
Dupa data de 10 noiembrie nu se mai poate face publicitate stradala. Fata de alegerile din lualegeri-2016-1na iunie, a disparut si prevederea prin care candidatii isi puteau afisa bannere sau afise pe proprietati private, daca aveau acordul proprietarului.
„Orice mijloc de publicitate politica, in masura in care nu corespunde legii 334 /2006 cel mai tarziu in data de 10 noiembrie trebuie indepartat pentru ca din 11 incepe campania electorala”, spune Cladiu Petra, purtator de cuvant BEJ Brasov.
BEJ a validat dosarele urmatoarelor formatiuni:
* ALDE,
* Alianta Noastra Romania,
* Partidul Ecologist,
* Partidul Romania Unita,
* Partidul Socialist Roman ,
* PMP,
* PNL;
* PRM,
* PSD
* UDMR;
* Uniunea Salavati Romania.
Toate formatiunile au depus dosare complete – cate 12 candidati pentru deputati si 6 pentru Senat, mai putin Partidul Socialist Roman care are cate trei candidati pentru fiecare din camere.
Vă reamintim că Brasovul va fi reprezentat in Parlament de 9 deputati si 4 senatori.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.