Soferul microbuzului rasturnat la Persani nu era baut!

Soferul microbuzului rasturnat la Persani nu era baut!

0 383

Investigatorii vor sa afle daca au fost facute modificari la numarul de scaune din autovehicul si informatii despre starea tehnica a autocarului. Potrivit Ramonei Muscalu, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Brasov, se va dispune initial o constatare tehnico stiintifica dupa care se va dispune si efectuarea unei expertize criminalistice

Concluzia a fost stabilita dupa analizarea in laborator a probelor biologice prelevate de la locul tragediei produse vineri intre Vladeni si Persani. Acestea au relevat faptul ca soferul autovehiculului implicat in evenimentul rutier nu a consumat alcool. Barbatul avea in sange o alcoolemie 0,00 g/l alcool pur, spun procurorii parchetului Curtii de Apel din Brasov cei care coordoneaza cercetarile. Anchetatorii au finalizat insa cercetarea la fata locului si au dispus ridicari de documente si audieri. Investigatorii vor sa afle daca au fost facute modificari la numarul de scaune din autovehicul si informatii despre starea tehnica a autocarului. Potrivit Ramonei Muscalu, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Brasov, se vacci persani1a dispune initial o constatare tehnico stiintifica dupa care se va dispune si efectuarea unei expertize criminalistice.
In acest moment, urmarirea penala este efectuata in rem insa, in functie de rezultatele actelor de cercetare, se va decide daca este cazul sa se dispuna continuarea urmaririi penale fata de o persoana.
Audierile continua atat la Brasov cat si la Iasi locul de unde plecase autocarul plin de copii.
In accidentul de la Persani si-au pierdut viata 4 persoane – 3 adulti si un minor – si alti 26 de tineri cu varste intre 12 si 20 de ani au fost internati cu diverse politraumatisme in patru spitale din Brasov.
O tanara este in continuare internata pe sectia de terapie intensiva a Spitalului Judetean, insa starea ei este stabila.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.