Chirurgia bariatrica a schimbat viata a 367 de pacienti la Brasov

Chirurgia bariatrica a schimbat viata a 367 de pacienti la Brasov

0 643

Dupa lupte de ani intregi cu obezitatea, 367 de persoane marturisesc cu lacrimi in ochi ca viata lor s-a schimbat complet. Cu totii au suportat interventii chirurgicale de miscorare a stomacului si au reusit sa ajunga in cateva luni sau cativa ani la o greutate normala. Fiecare are povestea si convingerile lui insa toti sunt castigatori

Dupa lupte de ani intregi cu obezitatea, 367 de persoane marturisesc cu lacrimi in ochi ca viata lor s-a schimbat complet. Cu totii au suportat interventii chirurgicale de miscorare a stomacului si au reusit sa ajunga in cateva luni sau cativa ani la o greutate normala. Fiecare are povestea si convingerile lui insa toti sunt castigatori: au castigat lupta in fata bolilor asociate obezitatii. Povestile acestor oameni s-au spus din nou la aniversarea a cinci ani de chirurgie bariatrica la Brasov.
Monica Moraru este profesoara de dans in Barlad. Din cauza unor probleme personale a ajus sa cantareasca in urma cu trei ani 170 de kilograme. Nu-si mai putea exercita profesia iar viata devenise un calvar. A incercat diferite metode de a slabi insa fara nici un rezultat. Atunci, impreuna cu medicii brasoveni specializati in chirurgia obezitatii, a decis sa-si miscoreze stomacul. Acum are mai putin cu peste 100 de kilograme si traieste o alta viata.
O a doua viata a insemnat interventia de gastric sleeve si pentru Alexandra o tanara care s-a luptat de la varsta de 8 ani cu surplusul de kilograme.
Si Gabriel Oaida, adolescentul de numai 14 ani operat in urma cu 9 luni, a reusit deja sa dea jos 60 de kilograme. Ambitios, Gabi tine regimul stabilit de medici si face sport in fiecare zi, fapt confirmat de instructorul de fitness Florin Dumitrescu.obezi2
La spitalul brasovean s-au operat in ultimii 5 ani 367 de persoane care au reusit sa slabeasca peste 11,5 tone de kilograme. O parte din fostii pacienti operati la Brasov s-au reintalnit la evenimentul ce a marcat 5 ani de chirurgia obezitatii, in orasul de sub Tampa, unde s-au reintalnit cu echipa medicala.
Dr. Bogdan Moldovan, medic primar chirurgie generala la Spitalul Sf. Constantin, spune ca revederea pacientilor este o foarte mare bucurie pentru ca e clar ca rezultatele sunt evidente la toata lumea si sunt vieti schimbate in bine in mod radical.
Cum numarul pacientilor este tot mai mare si echipa medicala va creste. De la 1 iulie profesionistilor in chirurgie bariatrica de la Brasov i se va alatura si medicul Marius Nedelcu, reintors in Romania dupa ce mai bine de 7 ani a lucrat in Franta si Elvetia. Nedelcu spune ca, daca medicul chirurg face operatie, meritul pentru rezultatul final este numai al pacientului.
Numarul cazurilor de chirurgie bariatrica este in trend crescator la Brasov. In primele 6 luni ale acestui an 59 de persoane au decis ca viata lor merita o schimbare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.