Toata noaptea la muzeu!

Toata noaptea la muzeu!

0 416

Muzeul „Casa Muresenilor” este singurul muzeu din Brasov care va avea program pana dimineata la ora 06:00. Alte 3 muzee si-au anuntat programe speciale pentru sambata noapte. Muzeul de Arta si Muzeul de Etnografie vor avea deschisa pana la miezul noptii o expozitie numita „Muzeele Pierdute”, un eveniment protest impotriva retrocedarilor de sedii si colectii

In noaptea de sambata spre duminica brasovenii sunt asteptati sa viziteze muzeele din oras, care s-au pregatit cu programe speciale.
La Muzeul „Casa Muresenilor” vor putea fi vazute cele mai valoroase documente de patrimoniu.
Poezia „Un rasunet”, scrisa de Andrei Muresanu care mai apoi a devenit imnul national al Romaniei sub numele de Desteapta-te Romane, primul numar al celui mai longeviv ziar din Romania „Gazeta de Transilvania”, tiparit la 12 martie 1838 sau prima reclama aparuta intr-un ziar.
Alaturi de piesele de muzeu se vor afla si tehnologii dintre cele mai avansate. Interactiunea cu imagini, documente de epoca fara sa atingi ecranul, este o tehnologie noua bazata pe softul kinect.
Reprezentantii muzeului ii vor purta pe vizitatori in timp, de la o replica a unei masini rotative de tiparit, pana la imprimanta 3D, care va fi in functiune in „Noaptea Muzeelor” si le va oferi turistilor litere mobile facute pe loc.muzeu mureseni
Muzeul „Casa Muresenilor” este singurul muzeu din Brasov care va avea program pana dimineata la ora 06:00.
Pentru a nu se crea aglomeratie, vizitatorii sunt rugati sa viziteze muzeul pe perioada intregii nopti.
Pretul unui bilet va fi de 2 lei pentru adulti si gratis pentru copiii sub 14 ani.
Alte 3 muzee si-au anuntat programe speciale pentru sambata noapte.
Muzeul de Arta si Muzeul de Etnografie vor avea deschisa pana la miezul noptii o expozitie numita „Muzeele Pierdute”, un eveniment protest impotriva retrocedarilor de sedii si colectii, care au afectat la nivel national 110 muzee, printre care si cele doua din Brasov.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.