Perchezitii la Spitalul de Copii, in dosarul dezinfectantilor diluati

Perchezitii la Spitalul de Copii, in dosarul dezinfectantilor diluati

0 486

Politistii si inspectorii de la Directia de Sanatate Publica au ridicat sambata mai multe probe si inscrisuri, intr-un dosar privind savarsirea infractiunilor de zadarnicire a combaterii bolilor si falsificare sub substituire de alimente ori alte produse

Politistii si inspectorii de la Directia de Sanatate Publica au ridicat sambata mai multe probe si inscrisuri, intr-un dosar privind savarsirea infractiunilor de zadarnicire a combaterii bolilor si falsificare sub substituire de alimente ori alte produse.
Pe lista cu cele 50 de unitati medicale din tara unde s-au inregistrat probe neconforme cu dezinfectantii se afla si Spitalul Clinic de Copii Brasov. Parintii micilor pacienti s-au hotarat sa povesteasca cum se face in opinia lor curatenia in spital. Unii dintre ei, care au copiii internati periodic in ultimii trei in spitalul Clinic de Pediatrie, spun ca abia in seara de dinaintea controalelor s-a facut curatenie ca la carte.
Liviu Muntean, managerul Spitalului de Copii Brasov, spune in schimb ca in spital curatenie se face de cateva ori pe zi, conform unor grafice foarte bine stabilite.spital curatenie
La spitalul de copii au ajuns sambata si politistii de la criminalistica dar si inspectorii de la DSP. Acestia au ridicat mai multe probe din loturile de dezinfectant din magazia cu materiale sanitare a spitalului.
Managerul spitalului de copii declara sambata ca unitatea medicala este una din putinele care are medic epidemiolog si nu s-a confruntat cu probleme care sa le ridice semne de intrebare. In plus, cum de la Ministerul Sanatatii nu a sosit nici un document prin care sa ceara retragerea produselor hexi pharma acestea au fost folosite in continuare. Cu toate acestea, dr Munteanu ar renunta la aceste produse ca masura de precautie si pentru a recastiga increderea parintilor ai caror copii ajung la spitalul de pediatrie.
Actiunea de sambata este prima de acest fel de la inceperea anchetei si este facuta sub coordonarea Parchetului General.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.