Doctorul Neculoiu contestă ideea unor angajări ,,centralizate” în sănătate!!

Doctorul Neculoiu contestă ideea unor angajări ,,centralizate” în sănătate!!

0 273

Fostul senator PNL și actualul preşedintel al Comisiei de Sănătate din PNL Braşov, medicul Marius Neculoiu, susţine că Ministerul Sănătăţii ar trebui să renunţe la ideea organizării unor concursuri regionale pentru ocuparea posturilor vacante din spitale.
El consideră această ideea  greu de aplicat în cazul mdicilor și practic imposibil în cazul asistentelor al căror număr este mai mare.
„Ministerul Sănătăţii  a supus dezbaterii publice un proiect de ordonanţă de urgenţă privind centralizarea la nivel regional a concursurilor de ocupare a posturilor vacante din spitale pentru mai multe categorii de personal, printre care asistente, moaşe sau medici. Argumentul este că la nivelul unităţilor medicale concursurile nu sunt corecte. Dacă acest act normativ ar intra în vigoare, în fiecare trimestru al anului s-ar organiza un concurs la nivelul Regiunii Centru. Asta ar însemna că o persoană care vrea să se angajeze ca asistentă medicală la spitalul din Zărneşti ar trebui să meargă la concurs la Târgu Mureş, Sibiu sau Braşov. Practic, prin această centralizare ar trebui să fie duşi toţi candidaţii într-un singur loc. Eventual, o astfel de măsură ar putea fi aplicată, în cel mai bun caz, în cazul medicilor, unde numărul posturilor vacante şi, implicit, a candidaţilor este ceva mai mic ”, a declarat  Neculoiu.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.