„Nimeni nu pleacă de plăcere să lucreze la mii de kilometri de...

„Nimeni nu pleacă de plăcere să lucreze la mii de kilometri de casă și familie”

0 338

Asta îi amintesc brașovenii ministrului de Finanțe, care dorește să le limiteze românilor dreptul la muncă în străinătate fără ca guvernul din care face parte să le ofere condiții pentru a-i aduce acasă

Asta îi amintesc brașovenii ministrului de Finanțe, care dorește să le limiteze românilor dreptul la muncă în străinătate fără ca guvernul din care face parte să le ofere condiții pentru a-i aduce acasă. Declarația ministrului Teodorovici este total antieuropeană, crede și deputata liberala Mara Mareș.
Propunerea ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, privind limitarea dreptului de muncă al românilor din străinătate, a stârnit numeroase controverse în spațiul public. Deputata liberală Masra Mareș consideră că declarația este o greșeală imensă a ministrului Teodorovici.
„Libertățile europene, libertatea de mișcare a capitalului, a persoanelor fac parte din ceea ce înseamnă chintesența Uniunii Europene iar limitarea dreptului la muncă este ilegal și profund neconstituțional” spune Mara Mareș.
Nici brașovenii nu înțeleg cum ar putea Guvernul României să interzică unor cetățeni europeni dreptul la muncă. Oamenii cred că statul ar trebuie să se preocupe mai degrabă să ofere românilor condiții mai bune de viață acasă, pentru că nimeni nu pleacă de plăcere la mii de kilometri de casă și familie.
„Singurul motiv pentru care românii mai lucrează în străinătate este pentru că sunt nevoiți. Cred că fiecare familie de români are cel puțin o persoană care muncește dincolo și dorește să se întoarcă. Cu inima e aici dar trebuie să rămână acolo”.
„Toți au plecat pentru că au nevoi; dacă cumva ar reuși fiecare să își asigure nevoia și necesarul lui în țară, toată lumea s-ar întoarce”.
Eugen Teodorovici a declarat marți că românii care pleacă în străinătate ar trebui să aibă permise de muncă pe durata fixă de maximum 5 ani după care ar trebui să-și caute de lucru într-o altă țară. La nici 24 de ore demnitarul a declarat că a avut o ″exprimare nefericită″ și că intenția lui era să-i protejeze pe românii din diaspora, nu să le limiteze dreptul la muncă.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.