Prima zăpadă sănătoasă din sezon a dat peste cap traficul în Brașov

Prima zăpadă sănătoasă din sezon a dat peste cap traficul în Brașov

1 195

Edilii spun că cele două firme care se ocupă de deszăpezire au intervenit cu 37 de utilaje și au împrăștiat 210 tone de material antiderapant

Cel mai rău a fost la primele ore ale dimineații când șoferii au mers bară la bară zeci de minute pentru a ajunge la destinație. Pentru unii, un traseu pe care-l parcurgeau într-o zi normală în câteva minute s-a prelungit spre aproape o oră. Edilii spun că cele două firme care se ocupă de deszăpezire au intervenit cu 37 de utilaje și au împrăștiat 210 tone de material antiderapant. Şoferii spun, însă, că mobilizarea drumarilor nu a dat rezultatele scontate.
Firmele care se ocupă cu deszăpezirea orașului au ieșit pe străzi începând cu ora 1.30 după care de la ora 4 au scos toate utilajele programate.
Spre dimineață numărul acestora s-a redus în special pe bulevarde și străzile intens circulate în perioada de trafic intens între 7.30 și 8.20.
Potrivit lui Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, s-a circulat în condiții de iarnă pe străzile principale iar pe străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun nu au fost problem. Totuși, un vehicul RAT a derapat în zona Dârste din cauza gheții de sub stratul de zăpadă și a stâjenit mai bine de oră circulația și așa îngreunată.
Ieri a nins încontinuu și zăpada s-a pus repede la loc aşa că mobilizarea operatorilor nu prea s-a văzut, reclamă brașoveni. Cei care au avut treabă de dimineață au stat blocați în trafic zeci de minute și au constatat că iarna care surprinde întotdeauna autoritățile este o realitate retrăită în fiecare sezon.
Meteorlogii avertizează că va ninge moderat și în următoarele zile.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.