DRDP a acționat ieri cu 26 de utilaje pe șoselele județului Brașov

DRDP a acționat ieri cu 26 de utilaje pe șoselele județului Brașov

0 182

La Râşnov, Predeal şi Vlădeni, angajaţii de la DRDP Braşov au tractat trei TIR-uri înzăpezite şi le-au repus pe carosabil. Luni, la ora 10 dimineaţa, pe drumul naţional 1 la Predeal, startul de zăpadă pe şosea avea nu mai puţin de 25 de cm

La Râşnov, Predeal şi Vlădeni, angajaţii de la DRDP Braşov au tractat trei TIR-uri înzăpezite şi le-au repus pe carosabil. Luni, la ora 10 dimineaţa, pe drumul naţional 1 la Predeal, startul de zăpadă pe şosea avea nu mai puţin de 25 de cm. Drumarii au ieşit pe teren încă de duminică seara de la ora 22.
A fost ora la care judeţul Braşov a intrat sub atenţionare cod galben de precipitaţii sub formă de ninsoare iar zăpada a continuat să cadă până luni după prânz.
Horia Stancu – şeful Secţiei Drumuri Naţionale DRDP, spune că, de la instalarea codului galben de ninsori, DRDP a intervenit cu 26 de utilaje pe raza întregului judeţ și a răspândit 350 de tone de material antiderapant.
Principala problemă au fost maşinile mari, în special TIR-urile care pe zonele de pantă au derapat şi au blocat traficul. Din fericire, nu au fost probleme majore. Mașinile de intervenție au acționat pentru a face deszăpezire la negru dar şi cu zăpadă frământată de 1-3 cm pe carosabil.

În continuare, echipajele de la drumuri şi poduri vor fi în trafic pe sectoarele de drum ce la au în administrare.
Totuşi drumarii recomandă şoferilor să circule prudent, cu maşinile echipate cu cauciucuri de iarnă.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.