Pensia pe card îi panichează pe vârstnicii de la ţară. 40 %...

Pensia pe card îi panichează pe vârstnicii de la ţară. 40 % dintre pensionari braşoveni primesc pensia cu poşta!

0 232

Ministerul Finanţelor Publice a decis că, din 2019, pensia nu va mai fi adusă de poştaş, ci va fi virată ‎pe card. În judeţul Braşov, 40 % dintre pensionari încă îşi primesc pensia de la poştaş

Ministerul Finanţelor Publice a decis că, din 2019, pensia nu va mai fi adusă de poştaş, ci va fi virată ‎pe card. În judeţul Braşov, 40 % dintre pensionari încă îşi primesc pensia de la poştaş. În mediul rural, la fel ca în toată ţara, nu există filiale bancare şi nici măcar bancomate.

Ministerul Finanţelor Publice nu mai vrea să cheltuiască 600 milioane lei pe an pentru expedierea pensiilor prin Poşta Română. Măsura va afecta aproximativ 3 milioane de pensionari, care vor fi obligaţi să-şi încaseze banii pe card.

Decizia îi va pune în serioasă dificultate, mai ales pe vârstnicii de la ţară.
În judeţul Braşov, 60 % dintre pensionari au deja carduri. Ceilalţi vor fi nevoiţi să se adapteze.

Potrivit datelor Casei Naţionale de Pensii, România numără circa 5 milioane de pensionari, din care peste 1,7 milioane îşi încaseză în prezent pensiile cu cardul.

Măsura Ministerului Finanţelor îi va afecta pe pensionarii de la sate, unde băncile nu au deschise sucursale şi nici bancomate. Potrivit statisticilor, doar 30% dintre românii care trăiesc în mediul rural au un cont bancar şi foarte puţini dintre ei sunt pensionari.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.