Noua lege a pensiilor este doar o promisiune electorală spun reprezentanții liberalilor

Noua lege a pensiilor este doar o promisiune electorală spun reprezentanții liberalilor

0 214

Asta cred pensionarii liberali brașoveni despre proiectul anunțat de mai bine de un un an și jumătate de Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu

Asta cred pensionarii liberali brașoveni despre proiectul anunțat de mai bine de un un an și jumătate de Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu. Vârstnicii se plâng şi că sunt tot mai mari discrepanțele între pensionarii cu pensii speciale și ceilalți pensionari, cărora nu li se oferă şansa unui trai decent.

În ultimii 16 ani, prin acordarea de pensii speciale, pensia medie încasată de angajaţii din Apărare, Ministerul de Interne sau SRI a crescut de circa 15 ori. În același timp pensia medie de asigurări sociale de stat încasată de pensionarii de rând a crescut de numai 8 ori, spune Mihai Velicu, vicepreședinte Comisia de Muncă a PNL Braşov.

Pensionarii liberali spun că s-au săturat să aștepte noua lege a pensiilor. Mai mult, angajamentele de mărire a pensiilor pentru următorii doi ani nu sunt decât promisiuni electorale consideră liberalii brașoveni.
Primul ministru Viorica Dăncilă a declarat recent că guvernul a lut măsuri pentru a le asigura persoanelor în vârstă venituri mai mari şi acces mai facil la servicii de sănătate.
Legea pensiilor este aproape gata să intre în Guvern şi apoi să ajungă în Parlament. Legea se va aplica eşalonat până în 2021.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.