Noua lege a asociaţiilor de proprietari este o întoarcere în timp

Noua lege a asociaţiilor de proprietari este o întoarcere în timp

0 203

Este părerea multora dintre preşedinţii de asociaţii de locatari din Braşov despre legea intrată ieri în vigoare. Oamenii spun că nu au regăsit în textul legii aproape niciuna din modificările propuse de ei

Este părerea multora dintre preşedinţii de asociaţii de locatari din Braşov despre legea intrată ieri în vigoare. Oamenii spun că nu au regăsit în textul legii aproape niciuna din modificările propuse de ei.

Edilii îi îndeamnă pe membrii asociaţiilor de proprietari să studieze noile prevederi, mai ales că amenzile ajung chiar şi până la 5000 de lei.

Noua lege 196/2018 a Asociaţiilor de proprietari a apărut în Monitorul Oficial pe data de 30 iulie, iar de ieri a intrat în vigoare. Actul normativ creează şi o răspundere mai mare din partea preşedintelui de asociaţie sau a membrilor comitetului.
Legea este o întoarcere în timp, în opinia Federaţiei Asociaţiilor de proprietari pe ţară, mai ales că printre modificări nu se regăsesc multe din doleanţele prezentate de preşedinţii asociaţiilor de proprietari în dezbateri, se plânge Vasile Mocanu – preşedintele Asociaţiei Victoriei 3 din Braşov.
Un exemplu de disensiuni nesoluţionate este împărţirea chetuielilor cu liftul blocului.
O altă modificare se referă la introducerea obligativităţii fondului de rulment. prevedere despre care federaţia asociaţiilor de proprietari spune că nu va face decât să încurajeze restanţierii.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.