490 de elevi s-au înscris la Centrul Județean de Excelență Braşov.

490 de elevi s-au înscris la Centrul Județean de Excelență Braşov.

0 455

Aici are loc în această săptămână testarea elevilor care-și doresc să performeze în fizică, matematică, biologie dar și la alte materii. Din acest an școlar, elevii se pregătesc în premieră şi la geografie astronomie

Aici are loc în această săptămână testarea elevilor care-și doresc să performeze în fizică, matematică, biologie dar și la alte materii. Din acest an școlar, elevii se pregătesc în premieră şi la geografie astronomie.
Examenele se susțin începând cu data de 26 septembrie iar rezultatele se vor afișa pe 5 octombrie.
Deja pentru examenul de admitere la Centrul Județean de Excelență Brașov s-au înscris 490 elevi și s-au reînscris 170. În total sunt disponibile 339 de locuri pentru clasele V-X, spune Luciu Alexandrescu, directorul Centrului.
La Centrul Județean de Excelență dotarea sălilor de clasă și a laboratoarelor este realizată cu aparatură modernă,
similară cu cea din universități.

În plus, spune Titu Mastan, profesor de fizică Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil”, un mare accent se pune pe partea practică.
Cum rezultatele Centrului se văd deja la nivel național, la Brașov se va pregăti anul acesta lotul național de fizică. Sunt câte 15 elevi pe nivelul claselor a 7-a, a 8-a, a 9-a. a 10-a, a 11- a, a 12-a, premianții de la nivelul Olimpiadei Naționale, care vor participa, ăn ianuarie 2019, la o tabără naţională.
Cursurile în noul an școlar la Centrul Județean de Excelență vor începe pe 8 octombrie.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.