„Nu cumpăraţi porci vii şi nici carne chilipir de la persoane neautorizate”

„Nu cumpăraţi porci vii şi nici carne chilipir de la persoane neautorizate”

0 247

Este mesajul autorităţilor braşovene, pentru a preveni ravagiile pestei porcine în judeţ. Autorităţile fac zilnic controale în trafic pe mai multe tronsoane de drum

Este mesajul autorităţilor braşovene, pentru a preveni ravagiile pestei porcine în judeţ. Autorităţile fac zilnic controale în trafic pe mai multe tronsoane de drum.
După o săptămână cu întâlniri locale în judeţ autorităţile au avut o întrunire la Prefectură alături de responsabilii locali din Braşov, Ghimbav, Codlea, Predeal şi Săcele.

Cea mai importantă măsură îî priveşte tot pe cetăţeni pentru că este perioada în care virusul pestei porcine poate fi adus doar de animale din alte judeţe unde au fost identificate deja focare. Sunt 13 astfel de judeţe la nivel naţional în care s-au confirmat focare de pestă porcină.
Potrivit dr. Dorin Enache, director DSVSA Braşov, mişcarea animalelor trebuie mult diminuată, se interzice cumpărarea porcilor fără acordul medicului veterinar, a cărnii vândute din portbagaj la preţuri de chilipir, pentru că aceasta este modalitatea prin care boala a fost multiplicată la nivel naţional.

Autorităţile judeţene au transmis localităţilor să se pregătească şi să identifice locaţii în care ar putea fi îngropate cadavrele de animale în cazul în care boala ar putea apărea.
Este însă doar o măsură prevăzută de manualul operaţional în cazul de urgenţă în care apare boala. Pesta porcină a fost confirmată până acum în 13 judeţe şi au fost sacrificaţi 311.000 de porci.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.