Guvernul nu asigură banii de asistenţă socială în judeţul Braşov

Guvernul nu asigură banii de asistenţă socială în judeţul Braşov

0 245

Liberalii cer guvernanţilor să modifice standardul de cost în unitățile socio-medicale şi pentru beneficiarii sistemului de asistență generală și protecția copilului

Liberalii cer guvernanţilor să modifice standardul de cost în unitățile socio-medicale şi pentru beneficiarii sistemului de asistență generală și protecția copilului.
În ciuda rectificărilor bugetare realizate de administrația județeană nu sunt bani suficienți pentru plata salariilor până la sfârșitul anului nici pentru Unitatea Medico Socială din Sânpetru nici pentru cei aproximativ 1000 de angajați ai DGASPC Brașov.

Măririle salariale nu au fost dublate de modificări ale standardelor de cost din 2016 așă că în bugetele instituțiilor nu mai sunt bani de salarii, spune Adrian Gabor (in foto), vicepreședinte Consiliul Județean Braşov.
90% din bani trebuie acoperiţi de Guvern, iar 10 procente de Consiliile Judeţene.
Ori anul acesta, la Brașov de la guvern au venit doar 46.5 % din fondurile necesare pentru asistență socială.
Restul s-a folosit din execedentul consiliului județean de anul trecut adică din banii care ar fi trebuit folosiți la investiți.
Speranța era rectificarea bugetară, însă de la București, după ședința de Guvern de miercuri, nu au venit vești bune. Pentru salariile angajaților din DGASPC s-a dat doar o treime din sumele necesare.

La rectificarea de miercuri, autoritățile județene din Brașov au primit aproximativ 8 milioane de lei din care peste 5 milioane din cote defalcate, pentru a acoperi nevoile de salarii pentru angajații de la protecția copilului și pentru cei de la unitatea Socio Medicală din Sânpetru.

„Rog Guvernul României să coreleze toate măririle de salarii cu prețul de cost standard per beneficiar care nu a mai fost corelat din 2016”, a cerut vicepreședintele CJ Adrian Gabor.
Probleme cu asigurarea fondurilor de salarii direcțiile pentru protecția Copilului din mai multe județe.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.