Trei interpreti din România vor evolua la Cerbul de Aur

Trei interpreti din România vor evolua la Cerbul de Aur

0 262

Ovidiu Anton va intra al cincilea, Dora Găitanovici a 16-a iar Raluca Blejușcă va fi ultima în concurs. Paralel cu organizarea concursului se desfășoară și amenajările din Piața Sfatului

Duminică a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii de intrare a finaliștilor în concursul de interpretare. Fiecare finalist a extras unul dintre biletele numerotate de la 1 la 18, pentru a afla cu ce număr intră în concurs. Ovidiu Anton va intra al cincilea, Dora Găitanovici a 16-a iar Raluca Blejușcă va fi ultima în concurs. Paralel cu organizarea concursului se desfășoară și amenajările din Piața Sfatului.
Pe 30 august, în prima seară de concurs, cei 18 artiști vor intra în ordinea stabilită prin tragerea la sorți, urmând ca, în seara următoare, ordinea să fie inversă.
Publicul din Piața Sfatului și telespectatorii TVR îi vor urmări pe cei 18 finaliști în zilele de concurs ale Festivalului Internațional Cerbul de Aur, pe 30 și 31 august, de la ora 20.30. Pe 1 septembrie, la Gala Festivalului, vom afla câștigătorii Concursului internațional de interpretare.
Pe lângă Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, în valoare de 25 de mii de euro, şi cele trei premii de pe podium, la această ediţie aniversară, concurenţii mai mai au şansa de a câştiga unul dintre premiile speciale:
* Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti;
* Premiul Braşovului; Premiul Publicului;
* Premiul Presei Festivalului;
* Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune.
Între timp continuă amenajările în Piața Sfatului. Orchestra Radio România a făcut luni probe de sunet iar autoritățile s-au reunit în ședințe la fața locului. Organizatorii au terminat de montat scena iar la scaune mai este foarte puțin de lucru.
Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 17 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzicã organizat în România şi, în mod tradiţional, la Brașov.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.