Medicii nu fac prognosticuri despre starea îngrijitorilor răniţi de urs

Medicii nu fac prognosticuri despre starea îngrijitorilor răniţi de urs

0 223

Îngrijitorii răniţi de urs la Zoo Braşov sunt în stare stabilă la Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean

Îngrijitorii răniţi de urs la Zoo Braşov sunt în stare stabilă la Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean. Medicii nu pot să facă, însă, deocamdată niciun fel de prognostic în legătură cu evoluţia stării de sănătate a celor doi angajaţi, atacaţi luni la prânz de un urs, în timp ce se aflau în ţarcul animalelor pentru a le face curăţenie şi a le hrăni. Ancheta internă derulată de conducerea Grădinii Zoologice, în paralel cu cea desfăşurată de Secţia 3 Poliţie, este în curs.

Potrivit directorului Alin Pânzaru, din datele pe care le are la dispoziţie în prezent, cel mai probabil cei doi îngrijitori, unul în vârstă de 60 de ani, cu aproape cinci ani de experiență, şi colegul său, de 47 de ani, angajat anul trecut, nu au respectat protocoalele de izolare a animalelor.
Cei doi au fost atacaţi de unul din cei trei ursi din ţarc, care rămăsese în ţarc fără să fie observat de către îngrijitori.
Alți îngrijitori au venit de urgenţă în zona ţarcului iar câțiva vizitatori care au asistat la scenă au început să facă gălăgie și să arunce cu pietre.
Speriat, ursul a părăsit țarcul iar cei doi îngrijitori au fost scoși de colegii lor. Victimele au suferit plăgi multiple la nivelul scalpului, toracelui și abdomenului fracturi multiple la deschise și închise, dar şi leziuni interne care nu au putut fi evaluate în primul moment.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.