102 profesori au eşuat ruşinos la titularizare, cu note între 1,00 şi...

102 profesori au eşuat ruşinos la titularizare, cu note între 1,00 şi 4,99

0 246

Alţi 204 de candidaţi au luat note între 5,00 şi 6,99, dar pot preda ca suplinitori, cu contract pe o perioadă de un an. Practic, nici jumătate dintre profesorii braşoveni care au susţinut examenul nu au izbutit să se titularizeze

Alţi 204 de candidaţi au luat note între 5,00 şi 6,99, dar pot preda ca suplinitori, cu contract pe o perioadă de un an. Practic, nici jumătate dintre profesorii braşoveni care au susţinut examenul nu au izbutit să se titularizeze. 273 de candidaţi au reuşit, însă, iar 4 dintre au luat chiar 10 curat la examen. Candidaţii nemulţumiţi de notele primite mai pot depune contestaţii şi miercuri.
Rezultatele examenului de ocupare a posturilor vacante sau rezervate au fost afişate la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean, acolo unde pot fi depuse şi contestaţiile.
Rezultatele după contestaţii vor fi afişate în 24 iulie. Prima şedinţă de repartizare a posturilor disponibile, pentru cei cu note peste 7, va fi în 26 iulie.
La Braşov sunt disponibile 195 de posturi titularizabile, 722 de posturi sunt cu angajare pe perioadă determinată între 1 şi 3 ani şi 1.528 de posturi incomplete.
Combinate, aceste fracţii de normă pot forma alte câteva sute de posturi complete, dar cu angajare tot pe perioadă determinată. Din cei 579 de candidaţi prezenţi la examen, 102 au picat cu note între 1,00 şi 4,99, iar alţi 204, cu note între 5,00 şi 6,99. Pentru a promova examenul, candidatul trebuia să obţină minim nota 7.

Chiar şi cu candidaţii care au obţinut între 5,00 şi 6,99, Inspectoratul nu va acoperi posturile şi catedrele vacante, dar susţine că are soluţii. Potrivit prof. Ion Negrilă, inspector şcolar general adjunct IŞJ Braşov, există foarte mulţi suplinitori, alţii care asigură continuitatea. În plus, mai există un examen în toamnă, cu viabilitate de un an de zile, care va selecta cadrele didactice care vor intra în sistem din toamnă.
Dacă va fi nevoie, IŞJ va apela şi la profesorii pensionari, care mai au dreptul să predea încă trei ani până să iasă din sistem. Conducerea Inspectoratului speră ca nu va fi nevoie să apeleze la cadre didactice necalificate, care să predea o disciplină pentru care nu au făcut studii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.