Oportunităţi de finanţare de la bugetul de stat pentru IMM-uri

Oportunităţi de finanţare de la bugetul de stat pentru IMM-uri

0 273

Societăţile din domeniul producţiei pot solicita câte 100.000 de euro pentru dezvoltare dacă întrunesc anumite condiţii

Societăţile din domeniul producţiei pot solicita câte 100.000 de euro pentru dezvoltare dacă întrunesc anumite condiţii. Numărul Total de beneficiari ai ajutorului de minimis va fi de doar 165 la nivel naţional.
Societăţile comerciale au la dispoziţie un ajutor de minimis printr-un prin care se doreşte stimularea şi dezvoltarea afacerilor mici şi mijlocii.

Asistenţa financiară este destul de considerabilă dar imm-urile trebuie să întrunească anumite condiţii înainte să o solicite. Potrivit lui Attila Szekely, şef departament de consultanţă CCI Braşov, societatea trebuie să aibă minimum 2 salariaţi în ultimul exerciţiu financiar iar finanţarea maximă care poate fi solicitată este de 450.000 de lei, din care 90% nerambursabilă.

Finanţarea poate fi fololosită pentru achiziţia de echipamente , echipamente It , spaţii de lucru şi chiar realizarea de pagini web pentru promovarea produselor. Cel mai important este că firmele aplicante trebuie să îşi desfăşoare activitatea în domeniul producţiei şi trebuie să aibă profit în ultimul an fiscal.
Bugetul alocat la nivel naţional pentru susţinerea acestui program este de peste 74 de milioane de lei bani care vor ajunge pentru ajutorul de minimis a 165 de beneficiari.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.