Inundațiile i-au băgat în sperieți pe localnicii din Gârcini

Inundațiile i-au băgat în sperieți pe localnicii din Gârcini

0 345

A fost dezastru și la Săcele unde mai multe case au fost măturate de furia apelor. Sistemul de canalizare nu a mai făcut față şi mai multe străzi din municipiu au fost acoperite de ape

A fost dezastru și la Săcele unde mai multe case au fost măturate de furia apelor. Sistemul de canalizare nu a mai făcut față şi mai multe străzi din municipiu au fost acoperite de ape. A fost alertă și la barajul de la Târlung ale cărui ape s-au revărsat pe DN 1 A. Circulația rutieră s-a desfășurat cu dificultate ore întregi pe o singura bandă.
În zona Săcele, cei mai afectați au fost cei care locuiesc în apropierea pârâului Târlung. Apa învolburată a ajuns până la casele oamenilor. Micile contrucții improvizate au fost măturate imediat de şuvoaiele de apă iar oamenii s-au grăbit să-și scoată din casă copiii și puținele bunuri.
Cel mai rău a fost pentru cei din aval de Drumul Național 1A. Apa a măturat albia răului și a săpat sub casele oamenilor. N-au scăpat de furia apelor nici cei care locuiesc pe bulevardul Brașovului sau în apropierea ocolitoarea municipiului.
Sistemul de canalizare al orașului nu a făcut faţă cantității mari de precipitații care au acoperit mai multe artere. Pe reţelele de socializare localnicii au postat clipuri cu apa care se revărsa în oraș.
Probleme mari au fost și la ieșirea din Săcele pe DN 1 A. Barajul Târlung a fost la nivelul de alertă maximă. Circulația pe DN 1 A a fost oprită după ce apele din baraj s-au revărsat în zona Brădet pe artera care leagă municipiul Săcele de Ploiești. Golirea de fund a barajul nu permitea decât eliberarea a 20 mc pe secundă în timp ce volumul apei care se revărsa în baraj a fost de trei ori mare. Din fericire, apele s-au retras după câteva ore iar circulația s-a putut relua în siguranță.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.