Baza Sportivă Olimpia a fost redeschisă publicului larg; tot aici s-ar putea...

Baza Sportivă Olimpia a fost redeschisă publicului larg; tot aici s-ar putea relua tradiția organizării unui important turneu internațional de tenis

0 284

Baza Sportivă Olimpia, aflată în patrimoniul Județului Brașov, și-a redeschis miercuri porțile pentru publicul larg, iubitor al tenisului. După ce timp în ultimii ani spațiul a fost închis, lăsat în paragină, iar în acest interval au existat mai multe încercări ale administrației județene de a găsi un investitor care să-l cumpere sau să-l închirieze, din păcate nereușite, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean din 22 martie 2018 a fost aprobată încheierea unui acord de asociere între Județul Brașov și SC Consilprest SRL. Conform contractului de asociere, costurile privind amenajarea, mentenanța și utilitățile necesare celor cinci terenuri de zgură sunt suportate de SC Consilprest SRL.
Baza Sportivă Olimpia este un simbol al Brașovului, este locul unde s-au format generații întregi de campioni, în frunte cu Ion Țiriac. Este un spațiu iubit de brașovenii pasionați de tenis și nu numai, un loc care a găzduit competiții de nivel internațional extrem de apreciate. Ne bucurăm că am găsit această soluție de asociere și că putem să redăm terenurile de tenis sportivilor de toate vârstele, amatori și profesioniști. Cu singuranță, rezultatele remarcabile ale jucătoarelor de tenis din România îi vor determina într-o măsură și mai mare pe copii să se îndrepte spre acest sport minunat”, afirmă președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Orarul de funcționare

Baza Sportivă Olimpia va funcționa zilnic, între orele 8:00-22:00. Cei care vor veni să joace tenis vor avea la dispoziție vestiare, dușuri, grupuri sanitate și o terasă care va fi deschisă în același interval orar. Tarifele pentru închirierea terenurilor sunt următoarele:
La abonament, de luni până vineri, între orele 8:00-18:00 – 25 de lei/oră; între orele 18:00-22:00 – 40 de lei/oră; sâmbăta și duminica, între orele 8:00-22:00 – 40 de lei/oră;
La liber, de luni până vineri, între orele 8:00-18:00 – 35 de lei/oră; între orele 18:00-22:00 – 50 de lei/oră; sâmbăta și duminica, între orele 8:00-22:00 – 50 de lei/oră.
De remarcat că lângă baza Olimpia se află și clădirea, care a găzduit cândva birourile și un restaurant. Acolo se va reamenaja Muzeul Sportului Transilvănean, care a funcționat cu mult timp în urmă și el în acest loc. Deocamdată se parcurge etapa de proiect tehnic al muzeului, care a fost dat în subordine Muzeului Județean de Istorie, urmând ca acesta să fie inaugurat până la sfârșitul anului. Piesele muzeului sunt păstrate în condiții bune.
D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.