Turiştii vor program prelungit la terasele din centru, pe vecini îi deranjează

Turiştii vor program prelungit la terasele din centru, pe vecini îi deranjează

0 276

Viaţa de noapte, specifică marilor metropole, nu prea există la Braşov, mai ales în timpul săptămânii. După ora 22.00, riveranii din centrul istoric trag obloanele şi ar vrea ca şi turiştii să meargă la culcare. Edilii caută acum soluţii care să mulţumească ambele tabere

Viaţa de noapte, specifică marilor metropole, nu prea există la Braşov, mai ales în timpul săptămânii. După ora 22.00, riveranii din centrul istoric trag obloanele şi ar vrea ca şi turiştii să meargă la culcare. Edilii caută acum soluţii care să mulţumească ambele tabere.

Municipalitatea ia în calcul schimbarea regulamentului în ceea ce priveşte terasele şi vrea mai întâi să vadă cum este în alte oraşe, astfel încât să prelungească programul, dar şi să protejeze localnicii.

Legea care stabileşte că după ora 22.00 nu mai poate fi zgomot, fără acordul vecinilor, pune probleme în centrul Braşovului, unde clădirile au un anumit specific, în sensul că fiecare clădire are 10, 12, 16 apartamente, iar agentul comercial ar trebui să obţină acordul notarial al tuturor vecinilor din clădire.

De cealaltă parte, turiştii sunt primii care s-ar bucura dacă ar găsi terase deschise şi mai târziu în noapte. „Cred că ar fi o idee bună să fie deschise mai mult timp, pentru că la noi, în Lituania sunt mai mult timp deschise şi e foarte bine, avem mulţi turişti”, spune o turistă din Lituania.

Schimbarea regulamentului teraselor ar trebui să intre mai întâi în dezbatere publică şi mai apoi să fie aprobată în Consiliul Local.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.