Petre Lucian, director tehnic AS,,SR”Brașov : ,,Este important că toți au ieșit...

Petre Lucian, director tehnic AS,,SR”Brașov : ,,Este important că toți au ieșit teferi de pe teren”

0 297

Pe terenul comunal de la Vulcan, acolo unde joacă meciurile de acasă echipa din Dumbrăvița, s-a mai consumat un meci din programul liderei campionatului Ligii a patra, Brașov, AS,,SR”Brașov. Meciul echipei brașovene cu Avântul Dumbrăvița a adus un adversar în plus ambelor combatante, dar, în special, echipei mai tehnice, care este obișnuită să construiască și să paseze eficient : terenul de joc! Denivelat, cu multe gropi și cu porțiuni familiare, mai degrabă, culturilor agricole, terenul era ca o rampă de lansare pentru minge, care sărea în cele mai surprinzătoare direcții…Vorba cuiva : ,,este ca la rugby”, doar că aici mingea era rotundă…Declarația de final a directorului tehnic al echipei brașovene, Petre Lucian, sintetizează totul : ,,Este important că toți jucătorii au ieșit teferi de pe teren, la finalul jocului”.
Revenind la meci, trebuie spus că el a curs într-un singur sens, spre poarta echipei din Dumbrăvița, jucătorii de la AS,,SR”încercând să combine, să paseze, sa marcheze, dincolo de condițiile de joc. Poarta ,,gazdelor”a rămas neperforată până în min. 24, atunci când Strătilă a marcat cu capul, după o centrare a lui Taraș (0-1). Apoi, Avântul Dumbrăvița a reșit o egalare miraculoasă, la prima acțiune de atac, când mingea șutată de la distanță a prins un dâmb în fața portarului Mutu, l-a derutat decisiv pe acesta și, din apropiere, veteranul Valer Constantin a împins mingea în plasă (1-1!). Golul a uimit pe toată lumea pentru că autorul lui împlinește…50 de ani! Până la pauză, lidera a mai înscris o dată, prin Alin Damian, care și-a început recitalul (1-2, min. 44)

Alin Damian, patru goluri!

În repriza a doua, dominarea echipei brașovene a fost totală, lucru materializat cu patru goluri, marcate de A. Damian (min. 48, 78 și 81) și Cocan (min. 75).
Scor final : 6-1 pentru AS,,SR”, care are acum 75 de puncte și mai are nevoie de încă patru, pentru câștigarea matematică a campionatului.
AS,,SR”Brașov : Mutu – Răduțoiu (Căpățână), Poverlovici, R. Damian, Rusu – Strătilă (H. Popa), Stângă, Cocan (Blănaru), Vârlan – Taraș (Toader) – A. Damian.
Directorul tehnic Petre Lucian a adăugat : ,,Victorie concludentă, fără dubii. Jucătorii au ratat câteva ocazii mari dar apoi s-a întâmplat ce era normal, adică s-au materializat ocaziile de gol și s-a făcut diferența. Eu cred că lucrurile sunt rezolvate, în ceea ce privește promovarea. Rămâne ca noi să ne pregătim la același nivel ca până acum și să fim în plenitudinea forțelor și cu tot lotul apt la momentul jocurilor de baraj”
În ultimele trei runde ale campionatului, AS,,SR”va juca acasă cu Prietenii Rupea și cu Voința Hurez și în deplasare cu Precizia Săcele.
D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.