Zi regală pentru susţinătorii monarhiei la Braşov

Zi regală pentru susţinătorii monarhiei la Braşov

0 229

Custodele Coroanei române, Majestatea Sa Margareta, şi Alteţa Sa Regală Principele Radu s-au aflat ieri la Braşov, cu prilejul comemorării Zilei Eroilor şi a Înălţării Domnului

Custodele Coroanei române, Majestatea Sa Margareta, şi Alteţa Sa Regală Principele Radu s-au aflat joi la Braşov, cu prilejul comemorării Zilei Eroilor şi a Înălţării Domnului.

În Piaţa Unirii, cu mult înainte să ajungă Familia Regală erau strânşi zeci de braşoveni, dar şi monarhişti din alte judeţe. Grigore Mirică, de exemplu, a venit din Vălenii de Munte cu steagul monarhiei şi un buchet de flori pentru Principesă.

După ce a fost intonat Imnul de Stat al României, un sobor de preoţi a oficiat slujba de pomenire, după care Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu au deschis ceremonia depunerii de coroane.
Familia Regală a fost condusă apoi în Biserica Sfântul Nicolae, unde au admirat portretele pictate ale Regele Mihai şi Reginei Mamă Elena, pe un perete al lăcaşului de cult. În Biserică, preoţii le-au dat oaspeţilor regali mai multe detalii despre istoria aşezământului.

Familia regală a luat apoi parte, la Casa Sfatului, la evenimentul de lansare a volumului „Susţine cu a ta mână Coroana Română” semnat de Majestatea Sa şi de Alteţa Sa Regală şi a vizitat expoziţiile de fotografii de la Casa Sfatului dedicate Familiei Regale a României.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.