Corona Braşov are, în premieră, un înotător în lotul naţional

Corona Braşov are, în premieră, un înotător în lotul naţional

0 336

După mulţi ani de muncă, secţia de nataţie a clubului Corona Braşov, începe să aducă rezultatele pe care clubul le aşteaptă. Pentru prima dată în istoria clubului Corona Braşov, un sportiv al secţiei de nataţie a fost selecţionat de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern în lotul naţional şi va reprezenta România la Campionatele Internaţionale de Înot ale României, care se vor desfăşura la Bucureşti în perioada 23-27 mai 2018, la Bucureşti. Este vorba despre Alexandru Petrache, cel care a adus Coronei primul titlu naţional la nataţie, din istoria clubului. El a câştigat aurul la Campionatele Naţionale, în proba de 50m fluture şi bronzul la 100m fluture, la juniori. La categoria tineret, Alexandru Petrache a câştigat bronzul tot la 50m fluture. Pe finalul anului trecut, Petrache a mai câştigat un bronz, la juniori, tot la 50m fluture.
Antrenorul George Munteanu este mândru că munca depusă se regăseşte acum atât în rezultate cât şi implicit în selecţii în lotul naţiponal. „Este o bucurie foarte mare că un sportiv al Coronei a fost selecționat de federație în lotul naţional şi va reprezenta România într-o competiţie foarte importantă. De asemenea, este și o confirmare a muncii noastre, a colectivului secției de natație, pentru că an de an clubul Corona participă la Internaționalele României”, a spus George Munteanu, antrenor al secției de natație de la Corona Brașov.

Preşedintele clubului Corona, Liviu Dragomir, este încântat că numele clubului se aude din ce în ce mai des când e vorba de rezulatte bune şi în nataţie: „Am crezut şi voi crede mereu în potenţialul acestei secţii. Să nu uităm că în urmă cu mulţi ani, Braşovul era unul dintre cele mai importante centre de nataţie din ţară şi personal, îmi doresc foarte tare ca sportivii Coronei să ajungă reprezinte, din nou, acest lucru. La Braşov sunt condiţii excelente, şi avem obligaţia să aducem municipalităţii, care reprezintă principala sursă de finanţare, rezultate pe măsura investiţiei şi a condiţiilor oferite”.

Înotatorul Coronei Brașov, Alexandru Petrache este şi cel care a adus Coronei primul titlu naţional la nataţie, din istoria clubului. El a câştigat aurul la Campionatele Naţionale, în proba de 50m fluture şi bronzul la 100m fluture, la juniori. La categoria tineret, Alexandru Petrache a câştigat bronzul tot la 50m fluture. Pe finalul anului trecut, Petrache a mai câştigat un bronz, la juniori, tot la 50m fluture.
În altă ordine de idei, două echipe de înotători de la Corona Brașov au participat la finalul săptămânii trecute la Maratonul de 24 de ore de înot, competiție care a ajuns la ediția cu numărul 24. La Bazinul Olimpic Mihai Mitrofan din Brașov, echipa de cadeți și juniori (10-12 ani), antrenată de Ana-Cristina Dima și George Munteanu, a reușit să termine pe treapta a treia a podiumului, iar Ana Florea a fost desemnată cea mai bună înotătoare a întrecerii. Formația de copii a avut, de asemenea, o comportare lăudabilă, micuții înotători ai Coronei clasându-se pe locul 18 la finalul Maratonului.
D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.