Aleea Eroilor Neamului trece pe sub Tâmpa

Aleea Eroilor Neamului trece pe sub Tâmpa

0 319

30 de puieţi de stejar roşu şi scoruş de munte străjuiesc Aleea Eroilor Neamului căzuţi în Primul Război Mondial. Arborii au fost plantaţi ieri sub Tâmpa de silvicultori, militari, dar şi oficiali

30 de puieţi de stejar roşu şi scoruş de munte străjuiesc Aleea Eroilor Neamului căzuţi în Primul Război Mondial. Arborii au fost plantaţi ieri sub Tâmpa de silvicultori, militari, dar şi oficiali.
Acţiunea de plantare face parte din proiectul „Pădurea Centenar”, un proiect al Ministerului Pădurilor şi Apelor, menit să celebreze Anul Centenarului României Mari, dar şi eroii căzuţi la datorie în Primul Război Mondial.

Stejarul roşu a fost ales pentru culoarea sângerie a frunzelor toamnă iar locul de plantare – în imediata apropiere a unui loc de joacă destinat copiilor – este menit să dezvolte conştiinţa viitoarelor generaţii.
Puieţii au aproximativ 3 metri înălţime şi provin din pepiniera Regiei Publice a Pădurii Kronstadt. Cam 9 ani au fost necesari ca un puiet să ajungă la această înălţime,spune directorul Dan Olteanu.

Puieţi de stejar roşu şi scoruş de munte au plantat şi militari de la Brigada 2 Vânători de Munte, care au sărbătorit ieri Ziua Forţelor Terestre.
Pădurea Centenar se va îmbogăţi în următoarele săptămâni şi cu alţi puieţi.

Garda Forestieră are în plan să planteze câte 30 de puieţi în fiecare localitate în care există un monument închinat eroilor căzuţi la datorie în Primul Război Mondial.

De asemenea, la Diham, miercuri, aproximativ 100 de militari vor să planteze 10.000 de puieţi de conifere, într-o acţiune desfăşurată împreună cu Ocolul Silvic.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.