Donează sânge şi primeşti o carte!

Donează sânge şi primeşti o carte!

0 275

Pentru a încuraja actul de donare dar şi pentru a le mulţumi celor care fac acest gest, mai multe asociaţii şi firme din Braşov au organizat campania "Donează sânge! Şansa la viaţă!” Pe lângă pachetul cu beneficii toţi donatorii care au trecut miercuri pe la Centru de Transfuzii din Braşov au primit în dar o carte

Cum mii de pacienţi din spitale au nevoie zilnic de transfuzii pentru a supravieţui, este nevoie permanent de sânge şi componente de sânge. Pentru a încuraja actul de donare dar şi pentru a le mulţumi celor care fac acest gest, mai multe asociaţii şi firme din Braşov au organizat campania „Donează sânge! Şansa la viaţă!” Pe lângă pachetul cu beneficii toţi donatorii care au trecut miercuri pe la Centru de Transfuzii din Braşov au primit în dar o carte.

Organizatorii îi invită pe braşoveni, şi nu numai pe ei, să li se alăture în calitate de donatori, în condiţiile în care sângele este singurul medicament care nu poate fi sintetizat şi dacă ai nevoie de sânge, nu poţi fi salvat decât apelând la bunăvoinţa celui de lângă tine.
Cei care au donat sânge ieri în cadrul acestei campanii au primit în dar o carte. Asociaţia „Tot Mai Verde”, care s-a implicat cu proiectul „Dă viaţă cărţii tale!” a donat 300 de cărţi Centrului de Transfuzii pentru a-i recompensa pe donatori.
Cadoul i-a încântat şi pe donatorii fideli, cei care trec periodic pe la centrul de transfuzii.
Centrul de Transfuzii oferă donatorilor pachetul uzual de beneficii.

Donatorii beneficiază de analize medicale de sânge, o zi liberă în ziua donării de la locul de muncă sau scutire pentru elevi şi studenţi, 50% reducere la abonamentul pentru transportul în comun valabil o lună şi 7 tichete de masă. Deşi teoretic campania s-a desfăşurat doar ieri, cărţi vor primi până la epuizarea stocului şi cei care trec pe la centrul de transfuzii în următoarele zile.
Conform ultimelor date furnizate de Institutul de Hematologie, România se află pe ultimul loc din Europa la numărul donatorilor de sânge. Doar 1,7 la sută dintre români sunt donatori, comparativ cu alte state din Europa, unde procentul ajunge până la 6,8 la sută din populaţie.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.