Autorităţile braşovene fac bilanţul inundaţiilor din judeţ

Autorităţile braşovene fac bilanţul inundaţiilor din judeţ

0 232

Cele mai afectate localităţi din judeţ sunt Homorod, Comana, Crizbav, Mândra, Augustin, Vama Buzăului şi Măieruş

Şi la Braşov se întocmesc liste pentru despăgubirile care vor fi cerute de la Guvern în urma inundaţiilor de săptămâna trecută. Prefectul Braşovului a semnat ieri ordinul pentru constituirea comisiei care va evalua pagubele formulate de primării ca urmare a inundaţiilor din ultimele zile.
Cele mai afectate localităţi din judeţ sunt Homorod, Comana, Crizbav, Mândra, Augustin, Vama Buzăului şi Măieruş. În zona Mândra pompierii au evacuat circa 1000 de oi rămase izolate pe o limbă de pământ iar in Augustin au acţionat pentru întărirea digului care protejează calea ferată.
Din ambele zone apele s-au retras în prezent iar pericolul de inundaţii a trecut, chiar şi după ploaia şi ninsoarea care au căzut duminică.
În prezent angajaţii ISU mai acţionează doar în cartierul Galaţi din municipiul Făgăraş. Judeţul Braşov s-a aflat săptămâna trecută sub cod roşu şi apoi sub cod portocaliu de inundaţii. Zeci de gospodării, mii de hectare de teren şi kilometri întregi de drumuri judeţene au fost acoperite de ape.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.