Remember Cenaclul Flacăra la Sf. Gheorghe

Remember Cenaclul Flacăra la Sf. Gheorghe

0 403

O mie de localnici din Sf. Gheorghe au asistat duminică la un spectacol eveniment dedicat Centenatului Unirii. Cenaclul „Flacăra" a revenit în oraş după 36 de ani, să reaprindă „spiritul generaţiei în blugi"

O mie de localnici din Sf. Gheorghe au asistat duminică la un spectacol eveniment dedicat Centenatului Unirii. Cenaclul „Flacăra” a revenit în oraş după 36 de ani, să reaprindă „spiritul generaţiei în blugi”, dar şi al celei de azi.
Evenimentul este un omagiu adus culturii române, cântecelor şi poeziilor.
Cele mai mari emoţii le-au avut fanii în vârstă, dornici să-şi reamintească spiritul şi bucuria de a fi şi de a cânta împreună versurile pe care nu le-au uitat după aproape patru decenii.
Spectacolul oferit de Cenaclul Flacăra spectatorilor din Sala Sporturilor a fost organizat de Andrei Păunescu, fiul poetului Adrian Păunescu.
Cenaclul Flacăra este un fenomen care a dominat viaţa culturală din 1973 până în 1985. A fost interzis de autorităţi pentru că se transformase într-o tribună periculoasă a libertăţii de exprimare.
Proiectul „Remember Cenaclul Flacăra – Adrian Păunescu” s-a născut imediat după ce poetul Adrian Păunescu s-a stins din viaţă. Sute de spectacole au fost prezentate în Bucureşti şi în ţară, din 2010 încoace.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.