25.000 de lei ar putea fi amenda pentru afişul antivaccinare

25.000 de lei ar putea fi amenda pentru afişul antivaccinare

Iniţiatorul şi finanţatorul campaniei, un cetăţean din Cluj, a fost invitat săptămâna viitoare să dea explicaţii la sediul DSP Braşov

Afişul antivaccinare de pe strada 13 Decembrie a fost dat jos ieri dimineaţă. Ministerul Sănătăţii a dispus controale din partea Direcţiilor de Sănătate Publică în oraşele în care au fost montate panourile. Iniţiatorul şi finanţatorul campaniei, un cetăţean din Cluj, a fost invitat săptămâna viitoare să dea explicaţii la sediul DSP Braşov. Potrivit dr. Claudia Bularca, purtător de cuvânt DSP Braşov, este vorba despre o persoană de sex feminin din Cluj, care trebuie acum să facă dovada că avea avizul Ministerului Sănătăţii să facă o astfel de publicitate out-door.
Campaniile de informare, educare şi comunicare cu privire la teme care privesc sănătatea publică trebuie să fie avizate de Ministerul Sănătăţii. Dacă nu există avizul Ministerului, responsabilul campaniei riscă o amendă între 10.000 şi 25.000 de lei.
Afişul a apărut la sfârşitul anului trecut, dar autorităţile au reacţionat abia în acest an. Prima măsură s-a luat abia joi, când o bandă neagră a acoperit mesajul „Vaccinurile nu sunt sigure” postata în partea de sus a panoului. Astfel de afişe au mai apărut şi în Cluj şi Iaşi. Medicii susţin că vaccinarea este singura metodă care poate salva copiii de maladii grave. Dr. Claudia Bularca transmite încă o dată părinţilor braşoveni să fie foarte conştienţi de faptul că numai prin vaccinare îşi pot salva copiii.
Epidemia de rujeolă a îmbolnăvit anul trecut în România peste 10.000 de persoane, iar 37 dintre ele, din care una din Braşov, chiar au decedat.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.