Copiii din grupa mare de la Grădiniţa 33 au adus „Semaforul” în...

Copiii din grupa mare de la Grădiniţa 33 au adus „Semaforul” în clasă

0 393

Este vorba despre o scenetă pregătită de prichindei, care au arătat astfel că ştiu câte ceva din codul rutier: strada se traversează la culoarea verde a semaforului, iar în maşina părinţilor, locul lor este în spate, pe scaunul special, prinşi în centura de siguranţă

Este vorba despre o scenetă pregătită de prichindei, care au arătat astfel că ştiu câte ceva din codul rutier: strada se traversează la culoarea verde a semaforului, iar în maşina părinţilor, locul lor este în spate, pe scaunul special, prinşi în centura de siguranţă.
Copiii au reţinut ce le-au spus poliţiştii, dar cel mai mult le-a plăcut munca de om al legii.
Sceneta a fost o evaluare a cunoştinţelor dobândite de copii în urma întâlnirilor cu agenţii de poliţie legate de reguli de circulaţie, semne de circulaţie precum şi locurile sigure în care ei trebuie să se joace.

Sceneta „Semaforul” este practic finalul lecţiilor ţinute de poliţiştii rutieri în cadrul programului de siguranţă rutieră destinat copiilor de vârsta preșcolară „Prietenii Siguranței Noastre”.

Cms.şef poliţie Mihaela Hermenean, şef Birou de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, spune că aceste reguli sunt foarte utile pentru copii, cu cât îi învăţăm mai repede să respecte regulile şi să-i conştientizăm de ce aceste reguli trebuie respectate, cu atât mai mult ei sunt mai feriţi de accidente rutiere.
La finalul scenetei, fiecare copil a primit o legitimaţie de poliţist rutier pentru o zi, precum şi o insignă de poliţist junior.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.