Victima de la abatorul Luca este în aceeaşi stare foarte gravă

Victima de la abatorul Luca este în aceeaşi stare foarte gravă

0 294

Poliţistul ajuns primul la abatorul Luca în dimineaţa accidentului chimic a fost trimis la plimbare. Omului legii, alertat de apelul unui trecător, nu i s-a permis să intre în unitatea în care se produsese o scurgere de amoniac. Reprezentanţii societăţii i-au spus poliţistului că era vorba de o avarie şi situaţia era sub control. O oră mai târziu, un alt apel anunţa că există o victimă

Poliţistul ajuns primul la abatorul Luca în dimineaţa accidentului chimic a fost trimis la plimbare. Omului legii, alertat de apelul unui trecător, nu i s-a permis să intre în unitatea în care se produsese o scurgere de amoniac. Reprezentanţii societăţii i-au spus poliţistului că era vorba de o avarie şi situaţia era sub control. O oră mai târziu, un alt apel anunţa că există o victimă, care se zbate acum între viaţă şi moarte în secţia ATI a Spitalului Judeţean.
Potrivit ISU, primul telefon a sunat la ora 3:27 şi apelantul ar fi fost un trecător prin zonă
Acest prim apel a anunţat doar mirosul de amoniac; poliţistului care a ajuns la scurt timp la sediul societăţii de pe Cale Feldioarei i s-a spus că situaţia este sub control.
Omului legii nu i s-a permis intrarea în abatorul Luca. Subcomisar Ionuţ Marin, purtător de cuvânt IPJ Braşov spune că poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului, au sesizat un miros suspect în aer, au discutat cu reprezentantul societăţii, li s-a spus că este vorba despre o defecţiune minoră. Poliţiştilor nu li s-a permis accesul în incinta societăţii şi nici nu aveau, de altfel, temei legal să pătrundă în incinta societăţii.
Cei care au intervenit au fost reprezentanţii ISU. La 4:35, la o oră de la primul apel, aceştia au fost informaţi că există un rănit. 9 minute mai târziu, pompierii şi echipajele SMURD ajungeau la sediul firmei, unde au găsit o persoană cu arsuri, căreia i-au acordat primul ajutor medical. Pompierii au intervenit cu autospeciala cu apă şi spumă cu jet pulverizat şi cu ceaţă de apă pentru dispersia amoniacului.
După aceasta, victima a fost transportată la spital de către un echipaj SMURD. Cei de la Garda de Mediu spun că au primit un singur apel, abia când s-a anunţat existenţa unei victime.
Victima scurgerii de amoniac produse la sfârşitul săptămânii trecute la abatorul Luca este internată de atunci la Spitalul Judeţean şi se află în continuare, în stare foarte gravă. În aceste momente bărbatul este intubat, ventilat dar starea sa nu s-a ameliorat de la data la care a fost adus la spital, cu arsuri pe 90% din suprafaţa corpului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.