Lecţii de siguranţă de la poliţiştii braşoveni

Lecţii de siguranţă de la poliţiştii braşoveni

0 311

Poliţiştii braşoveni au ajuns ieri la Liceul de Muzică. Nu să-i asculte pe micii şcolari, ci să le explice copiilor din clasele primare cum să treacă strada corect, cum să ajungă în siguranţă acasă sau ce ar trebui să facă dacă intră pe facebook

Poliţiştii braşoveni au ajuns ieri la Liceul de Muzică. Nu să-i asculte pe micii şcolari, ci să le explice copiilor din clasele primare cum să treacă strada corect, cum să ajungă în siguranţă acasă sau ce ar trebui să facă dacă intră pe facebook.

Lecţia poliţiştilor face parte din campania „Şcoala în siguranţă” care se desfăşoară la nivel naţional şi care vrea să-i ajute pe copii să nu devină victime ale propriilor acţiuni.
Poliţiştii le-au explicat copiilor din clasele a II-a, a III-a şi a IV-a că este important să nu se bată între ei la şcoală.

O simplă îmbrânceală, pornită poate dintr-o glumă sau ca răspuns la o jignire poate duce la o adevărată tragedie, spune cms. şef Mihaela Hermenean, Birou de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii IPJ Braşov

De asemenea, oamenii legii le-au mai spus micuţilor ca pe drum să nu intre în vorbă cu necunoscuţi şi nici să nu răspundă acestora, să nu-şi scoată telefoanele mobile şi, mai ales, să aibă grijă cum traversează strada.

Totul a fost exemplificat prin filmuleţe. La final, poliţiştii au vorbit şi despre siguranţa pe internet.
Campania se derulează până în 29 septembrie.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.