Handbal : Corona Braşov a încheiat turneul amical din Slovacia

Handbal : Corona Braşov a încheiat turneul amical din Slovacia

0 261

Echipa de handbal Corona Braşov a avut un week-end plin cu meciuri amicale, în Ungaria cu Debrecen , respectiv Slovacia, unde a participat la un turneu de verificare alături de Juventa Michalovce din localitate, MKS Zaglebie Lubin şi Kisvarda.
Echipa antrenată de Costică Buceschi şi Dragoş Dobrescu a început turneul slovac cu o victorie, în faţa celor de la MKS Zaglebie Lubin, cu 34-32 (14-15). Pentru Corona au marcat: Buceschi 8, Chiper 7, Chiricuţă 5, Bloj 4, Hotea 3, Neagu 2, Popa 2, Ciuciulete 1, Tiron 1, Tătar 1. Tehnicianul Coronei a spus că este mulţumit de faptul că în acest joc fetele au demonstrat că nu există diferenţe mari între titulare şi rezerve, fapt care face ca echipa braşoveană să fie destul de echilibrată valoric : „A fost un meci util, primul succes în meciurile de verificare. Încă mai avem multe lucruri de pus la punct, însă suntem pe un drum bun. E important că avem o echipă echilibrată pe posturi și nu există diferențe între titulare și rezerve. Pot să mă bazez pe toate jucătoarele, oricare poate juca în orice moment, iar acesta este un lucru foarte bun la o echipă”.
În cel de-al doilea joc de la turneu, Corona a avut în faţă formaţia gazdă, Juventa Michalovce, în faţa căreia a pierdut cu scorul de 37-26 (17-14). Pentru Corona au marcat: Chiper 6, Tiron 5, Buceschi 3, Bloj 3, Hotea 2, Tătar 2, Chiricuță 2, Tomescu 1, Ciuciulete 1, Neagu 1. Antrenorul Costică Buceschi a remarcat o diferenţă foarte mare între cele două jocuri. „Din fiecare meci avem ce învăţa, atât din meciul pe care l-am câştigat, cât și din cel pierdut. Au fost unele carenţe pe ambele faze, la care trebuie să lucrăm în perioada următoare. În fiecare partidă de verificare încercăm mai multe variante de joc pentru a fi pregătiţi cât mai bine la startul sezonului. Au fost două meciuri într-o singură zi şi, probabil, s-a acumulat şi oboseala, fiind în plină perioadă de acumulări. Trebuie să trecem peste şi să ne concentrăm la meciurile care urmează”.
Corona a pierdut şi ultimul meci la Mihalovce, cu echipa maghiară Kisvarda, scor 32-31 (19-16). Pentru Corona au marcat: Popa 9, Chiper 6, Buceschi 4, Neagu 4, Ciuciulete 3, Creţu 2, Bloj 1, Hotea 1, Tomescu 1.
,,A fost un turneu de pregătire util, cu adversari cu stil de joc diferit, iar acest lucru ne-a prins bine, pentru că ne-a arătat foarte bine la ce mai trebuie să lucrăm. Nu s-a pus accent pe rezultatul final, deoarece suntem în perioada de căutări a unei formule cât mai eficiente de joc”, a spus Costică Buceschi la finalul competiţiei.
Delegaţia Coronei s-a întors acasă, iar de marţi va intra în program normal de antrenamente la Braşov. .

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.