Plângere penală pentru drumul neautorizat din Şchei

Plângere penală pentru drumul neautorizat din Şchei

0 402

Plângere penală împotriva constructorului unui viitor complex rezidenţial în cartierul Şchei. Poliţia Locală Braşov a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov o plângere penală referitoare la lucrările neautorizate din zona străzilor Piatra Mare şi Cetinii. Drumul executat până acum ar fi unul de acces într-un viitor cartier rezidenţial cu peste 1000 de apartamente

Plângere penală împotriva constructorului unui viitor complex rezidenţial în cartierul Şchei. Poliţia Locală Braşov a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov o plângere penală referitoare la lucrările neautorizate din zona străzilor Piatra Mare şi Cetinii. Drumul executat până acum ar fi unul de acces într-un viitor cartier rezidenţial cu peste 1000 de apartamente.
Verificările poliţiştilor locali de la disciplina în construcţii vin după ce un braşovean a sesizat că în zona lucrărilor din Şchei nu se afla nici un panou de informare.  La câteva zile de la sesizare, poliţiştii locali au înaintat plângere penală după ce au constatat că nu fuseseră obţinute documentele legale pentru a realizarea lucrării. Singurii care pot dispune sistarea lucrărilor sunt autorităţile judiciare.
D rumul de acces şi terenul pe care ar urma să fie construit viitorul cartier rezidenţial se află într-o zonă în care Planul Urbanistic Zonal permite construcţii cu regim de maximum 2 etaje.
Pentru a demara lucrările, dezvoltatorul ar fi trebuit să obţină mai întâi acorduri de la reţelişti, atât în vederea branşării ansamblurilor rezidențiale la utilități, cât și pentru a se vedea dacă este necesară devierea anumitor rețele.
La Primăria Braşov nu a fost depusă însă dovada eliberării acestor avize. În plus, pentru acest proiect nu există nici autorizaţie de construire. Astăzi la ora 14 este programată, la sediul Primăriei Braşov, o dezbatere publică iniţiată de către senatorul braşovean Allen Coliban.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.