Scandalul de la Școala nr. 4 a împărţit părinţii în două tabere

Scandalul de la Școala nr. 4 a împărţit părinţii în două tabere

0 304

Învăţătoarea de la şcoala 4 reclamată că şi-a jignit elevii s-a întors la catedră. Eugenia Dobrescu nu a scăpat, însă, de cercetarea disciplinară după ce, pe numele ei, 4 părinţi au depus plângeri penale. Până când comisia de cercetare disciplinară va lua o decizie, părinţii s-au împărţit în două tabere

Învăţătoarea de la şcoala 4 reclamată că şi-a jignit elevii s-a întors la catedră. Eugenia Dobrescu nu a scăpat, însă, de cercetarea disciplinară după ce, pe numele ei, 4 părinţi au depus plângeri penale. Până când comisia de cercetare disciplinară va lua o decizie, părinţii s-au împărţit în două tabere. Conducerea Inspectoratului şcolar judeţean i-a asculat astăzi pe reprezentanţii amândurora.
Luni la uşa inspectorului general au venit pe rând părinţii care o susţin pe învăţătoare şi cei care au reclamat comportamentul abuziv al Eugeniei Dobrescu. Fiecare grup a înregistrat câte un memoriu cu opiniile semnatarilor în legătură cu cele întâmplate la şcoala nr. 4.
În timp ce unii doresc în continuare suspendarea învăţătoarei, ceilalţi părinţi, supăraţi că nu au fost şi ei întrebaţi, îi iau apărarea învăţătoarei şi vor să-şi impună punctul de vedere, pentru că sunt majoritari. Mai mult, susţinătorii Eugeniei Dobrescu cred că înregistrările în care femeia vorbeşte urât copiilor sunt nişte falsuri, prelucrate în dezavantajul învăţătoarei.
Comisie de cercetare disciplinară,formată din 5 colegi ai învăţătoarei, nu va ţine, cel mai probabil, cont de înregistrările făcute de părinţi. Chiar prof. Ariana Bucur, inspector general şcolar al IŞJ Braşov, se îndoieşte de măsura în care aceste înregistrări pe care le califică drept confecţionate trunchiat pot constitui o probă într-o astfel de situaţie.
Decizia comisiei de cercetare disciplinară va fi înaintată Consiliului de Administraţie al şcolii şi abia apoi dacă persoana sancţionată va depune contestaţie se va putea pronunţa Inspectoratul Şcolar.
Eugenia Dobrescu este acuzată că a folosit un limbaj jignitor şi agresiv la adresa elevilor şi riscă să fie sancţionată. Învăţătoarea poate primi o simplă mustrare, i se poate reduce salariul dar se poate ajunge şi la desfacerea contractului de muncă.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.