Direcţia de Servicii Sociale (DSS) se va acredita pentru a presta noi...

Direcţia de Servicii Sociale (DSS) se va acredita pentru a presta noi servicii

0 322

Municipalitatea vrea ca Direcţia de Servicii Sociale să gestioneze un centru de zi pentru vârstnici, unul pentru persoane cu dizabilităţi, dar şi un serviciu de asistenţă comunitară, cu echipe mobile. Iniţiativa Primăriei vine în condiţiile în care, la Braşov nu funcţionează nicio organizaţie non guvernamentală care să se ocupe de violenţa domestică

Municipalitatea vrea ca Direcţia de Servicii Sociale să gestioneze un centru de zi pentru vârstnici, unul pentru persoane cu dizabilităţi, dar şi un serviciu de asistenţă comunitară, cu echipe mobile. Iniţiativa Primăriei vine în condiţiile în care, la Braşov nu funcţionează nicio organizaţie non guvernamentală care să se ocupe de violenţa domestică:
Urmează să fie stabilite activităţile care se vor desfăşura în obiectivul din Valea Cetăţii, pentru care municipalitatea pregăteşte dosarul de acreditare.
Municipalitatea doreşte să constituie echipe mobile care să identifice în toate cartierele persoanele vulnerabile şi categoriile care ar mai trebui acoperite în ceea ce priveşte serviciile sociale. Este vorba de copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate sau care provin din familii monoparentale ori ai căror părinţi consumă alcool. O categorie importantă este cea a cazurilor de violenţă domestică, unde copii sunt predispuşi la abandon familiar şi şcolar.
Direcţia de Servicii Sociale Braşov are în prezent nouă servicii acreditate, iar pentru alte tipuri de servicii oferite categoriilor vulnerabile este sprijinită de ONG-uri.

Vifor Rotar
camin batrani

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.