Brasovul – suspectat ca are cei mai multi revolutionari impostori din tara

Brasovul – suspectat ca are cei mai multi revolutionari impostori din tara

1 563

In conditiile in care fostii participanti la Revolutie considera ca la Brasov nu puteau fi mai mult de 60-70 de luptatori cheie veritabili, peste 350 de persoane incaseaza astazi 2200 de lei pe luna pentru ca ar fi avut un rol determinant la Brasov in Decembrie 1989. Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie i-a retinut miercuri seara pe Adrian Sanda, seful Secretariatului de stat pentru problemele revolutionarilor, dar si pe doi dintre locotenentii lui Dorin Lazar Maior de la Brasov

In conditiile in care fostii participanti la Revolutie considera ca la Brasov nu puteau fi mai mult de 60-70 de luptatori cheie veritabili, peste 350 de persoane incaseaza astazi 2200 de lei pe luna pentru ca ar fi avut un rol determinant la Brasov in Decembrie 1989. Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie i-a retinut miercuri seara pe Adrian Sanda, seful Secretariatului de stat pentru problemele revolutionarilor, dar si pe doi dintre locotenentii lui Dorin Lazar Maior de la Brasov.
Adrian Sanda, seful Secretariatului de stat pentru problemele revolutionarilor, a avut tupeul de a se afisa la Brasov, cu o zi inainte de a fi retinut, pentru a participa la celebrarea marsului muncitorilor de la Steagu Rosu din noiembrie 1987. Sanda a fost ridicat miercuri de catre procurorii Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care l-au si retinut, dupa ce au efectuat mai multe descinderi in Bucuresti si in tara.
Tot dupa gratii si-au petrecut noaptea si Neagu Gheorghe si Aranusi Ciprian de la Brasov, doi locotenenti ai lui Dorin Lazar Maior. Daca Aranusi era un fel de bodyguard pentru fostul presedinte al revolutionarilor, Neagu este considerat omul de legatura cu Sanda, banuit ca ar fi mijlocit multe dintre spagile date pentru obtinerea certificatelor de revolutionar, a meritelor deosebite si, in final, a statutului de luptator cu rol determinant la Revolutie.
Chiar in familia lui Neagu sunt nu mai putin de 5 luptatori cu acest rol. Asemenea lui, si alti impostori de la Brasov nu s-au multumit sa-si cumpere titlul sau sa minta si sa falsifice date pentru ei insisi, dar si-au bagat pe liste rudele, sotiile sau amantele.revolutionari-troita
Cu peste 350 de luptatori cu rol determinant la Revolutie, Brasovul se situeaza pe locul al doilea pe tara, dupa Bucuresti, la numarul de revolutionari care incaseaza lunar 2200 de lei, majoritatea in mod fraudulos.
Gigi Neghina, prim vicepresedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989 Brasov, spune ca nimeni nu i-a vazut in Prefectura pe majoritatea celor contestati, care se cunosc intre ei si s-au sprijinit reciproc ca sa-si obtina distinctiile fraduloase.
Si la numarul de femei revolutionare, Brasovul inregistreaza un record rusinos. Daca revolutionarii autentici stiu ca in Judeteana de Partid de atunci nu intrasera, in decembrie 89, mai mult de trei femei, 60 de doamne incaseaza astazi bani frumosi pentru ca ar fi avut un rol determinant la Revolutia de la Brasov.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

  1. Dar revolutionari n-au fost doar cei intrati in Judeteana, fie ele si femei! Eu stiu nominal camarazi revolutionari care au pazit cu arma in mana,bazinele de apa potabila ale orasului,cand o voce de femeie(iata!) a tipat isteric la un microfon ca apa la robinete va fi otravita, cei de la Predeal au pazit intrarea in cele doua tunele CFR, eu si alti stegari am fost pusi sa ne pazim Uzina. Adevarat , la sectoare calde se lucra,cateva cuptoare erau pline,daca explodau…
    Tot eu cu cativa i-am oprit greu pe niste”entuziasti” care luasera un autobuz de la ‘Steagu”,indemnati sa plece sa apere Televiziunea: „Stati bai , aici avem treaba,acolo sunt zeci de mii, are cine!”.Iar cei de la Predeal au fost „alarmati” ca vin teroristii de la Brasov. Daca nu eram pe faza , la Timisul de Sus ar fi fost macel,ca la Otopeni!
    Alti revolutionari ,autentici cred eu, au fost alaturi de ostasii ,care protejau Tipografia,unde s-a scos primul ziar cu noul titlu Gazeta de Transilvania…Acolo au fost raniti,chiar un decedat,tot datorita unui „zvon”ciudat…
    Dar pe bune,eu am vazut si simulatoare de „foc automat”, tzacanind dintr-un balcon.Doar nu le-o fi pus acolo revolutionarii! Pe parintele Zabava,mergand la o inmormantare, cine l-a impuscat in miezul zilei,la drumul mare?Dar pe ostasii de la Judeteana,cine i-a „tintit”exact in frunte?
    Eu,care aveam atunci peste 40 de ani ,mi-am dat seama ca si de la Vest si de la Est au fost „unii”care abia asteptau un „razboi”: romani contra romani! Daca nu le-a iesit, noi, revolutionarii am avut o contributie f.f.mare! Si de-aia meritam azi indemnizatii !!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.