Consiliului Judetean poate sa-și premieze medicii spitalelor din subordine

Consiliului Judetean poate sa-și premieze medicii spitalelor din subordine

0 336

O lege care a intrat in vigoare luna aceasta permite autoritatilor locale care au in subordine unitati spitalicesti sa ii premieze pe medicii cu rezultate foarte bune in activitate. Conducerea Consiliului Judetean isi propune ca in proiectul de buget pentru anul viitor sa prinda si sume pe care sa le poata acorda medicilor.

O lege care a intrat in vigoare luna aceasta permite autoritatilor locale care au in subordine unitati spitalicesti sa ii premieze pe medicii cu rezultate foarte bune in activitate. Conducerea Consiliului Judetean isi propune ca in proiectul de buget pentru anul viitor sa prinda si sume pe care sa le poata acorda medicilor. Intentia este de a-i atrage pe acestia catre Unitatea de Primiri Urgente, unde exista un deficit important de personal.
Potrivit Legii intrate in vigoare in 3 noiembrie, premiile nu pot depasi valoarea a doua salarii, insa inseamna o ocazie pentru autoritatile locale cu spitale in subordine sa-i poata recompensa pe medicii care muncesc foarte mult, dar nu sunt remunerati pe masura.
La Brasov, din cauza salariilor foarte mici si a stresului extrem de ridicat, la Unitatea de Primiri Urgente nu sunt suficiente cadre medicale. Odata cu intrarea in vigoare a acestei legi, medicii ar putea fi stimulati sa accepte si astfel de posturi si criza si-ar putea gasi sfarsitul.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.