71 de candidati pentru 56 de posturi de asistenti la Judetean

71 de candidati pentru 56 de posturi de asistenti la Judetean

0 412

In sfarsit, mai multi candidati decat numarul posturilor de asistenti medicali scoase la concurs de Spitalul Judetean. Miercuri s-a incheiat perioada de depune a dosarelor pentru cele 56 de posturi de asistenti medicali de medicina generala. 71 de persoane i-au depus candidaturile iar conducerea celui mai mare spital din judet spera sa-si ocupe astfel toate posturile vacante

In sfarsit, mai multi candidati decat numarul posturilor de asistenti medicali scoase la concurs de Spitalul Judetean. Miercuri s-a incheiat perioada de depune a dosarelor pentru cele 56 de posturi de asistenti medicali de medicina generala. 71 de persoane i-au depus candidaturile iar conducerea celui mai mare spital din judet spera sa-si ocupe astfel toate posturile vacante.
Pare o premiera, dar daca la privat se bat pe un post de asistent medical cativa angajati, la stat cu greu se mai ocupa posturile scoase la concurs. La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta s-au organizat anul acesta mai multe concursuri pentru ocuparea posturilor vacante; de fiecare data numarul candidatilor inscrisi nu-l depasea pe cel al posturilor libere.
La examenul de saptamana viitoare va fi, in sfarsit, concurenta.
Potrivit Rodicai Cerchez, asistenta sefa sectia Gastroenterologie, examenul se va desfasura in 16 noiembrie – proba scrisa, si 18 noiembrie proba de interviu iar nota minima este 5.asistente
Daca nu vor fi ocupate toate posturile, in luna decembrie va mai fi organizat un nou concurs, avand in vedere ca este sfarsitul anului iar aceste posturi sunt cuprinse in bugetul pe acest an.
Se cauta in continuare si infirmiere si asistente. In decembrie se va organiza un nou concurs pentru ocuparea posturilor libere pentru personalul auxiliar.
Conducerea spitalului nu a impus experienta, considerand ca viitoarele angajate se pot forma si la locul de munca. Oricum exista o perioada de proba de 90 de zile prin contractul colectiv de munca.
Infirmierele si ingrijitoarele primesc pe langa salariu de baza si bonuri de masa dar si sporuri diferite, in functie de sectia pentru care opteaza, sporuri care pot merge chiar si la 50% din salariu.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.